Ribnica

9. kolesarskega vzpona na Grmado 2011 se je udeležilo 42 kolesarjev

Udeleženci 9. kolesarskega vzpona na Grmado 2011

Udeleženci 9. vzpona na Grmado

Ribnica – V soboto, 30. junija 2011 je Turistično društvo Grmada organiziralo rekreacijsko kolesarsko prireditev za vse generacije, ki so jo poimenovali Proč od prometa, s kolesom med hladne gozdove Male gore.

Kljub nestanovitnemu vremenu se je v Hrovači, kjer je bil ob 14. uri start, zbralo 42 kolesarjev iz Ribniške doline, Ljubljane, najbolj oddaljen kolesar je prišel iz Portoroža. Proga je bila dolga 35 km, in je potekala do Otavic, Prigorice, Lipovca, nazaj do Ribnice, po Mali gori, mimo Seljana, čez Špičnik, kjer so kolesarji tekmovali na čas, ter naprej na Grmado. Proga je imela dva vzpona, z višinsko razliko 372 metrov. Vsi tekmovalci so na cilju prejeli spominsko majico in topel obrok.

Pri vzponu na Špičnik so bili najhitrejši Franc Šilc, ki je tudi najhitreje prikolesaril na Grmado in prvič slavil skupno zmago, ter Peter Pucelj in Peter Šilc. Na Grmado sta za Francem Šilcem najhitreje prispela še Peter Vencelj in Peter Šilc.

V kategoriji kolesarjev od 18, do 40 let je bil najhitrejši Franc Šilc iz Dolenjih Lazov, s časom 26 minut, 35 sekund, drugi je bil Ludvik Peterlin iz Slatnika, tretji Jože Panter iz Morave. V kategoriji nad 40 let je bil s časom 27,35 prvi Peter Pucelj iz Goriče vasi, drugi Peter Šilc z Griča pri Ribnici in tretji Samo Jecelj iz Ribnice. Med dekleti je bila najhitrejša Nika Arko iz Dolenje vasi, ki je med kolesarkami tudi najhitreje prikolesarila na Grmado, njen čas na Špičniku je bil 31,35. Druga je bila Meta Šilc iz Dolenjih Lazov, tretja pa Joja Krznar iz Trzina. Rekord proge, kjer merijo čas, ostaja v lasti Luke Koširja, ki je s časom 21,30 zmagal lansko leto.

Najmlajša kolesarka je bila letos Petra Virant s Turjaka, ki je dopolnila 20 let, najstarejša pa Janez Dejak iz Dolenje vasi in Janko Pogačnik z Brega pri Ribnici, oba z letnico rojstva 1951. Kolesarjev, ki so se letos prvič podali na ta vzpon je bilo deset, trije pa so se udeležili že vseh devet vzponov. To so: Janez Dejak, Ludvik Peterlin in Boštjan Benčina.

Organizatorji so se znova potrudili pri celotni organizaciji, s pomočjo PGD Velike Poljane, ZD Ribnica in ostalih članov društva so poskrbeli za ‘dirko’ na visokem nivoju, edini grenak priokus je bila še ena podobna prireditev, ki so jo v soboto organizirali v Ribnici in sicer je Turistično društvo Ribnica organiziralo kolesarjenje na Črni vrh, ki je število kolesarjev oklestilo pri obeh organizatorjih. Dve takšni prireditvi na isti dan sta vendarle preveč.

ZVOK: Predsednica TD Grmada Mara Okorn o devetem kolesarskem vzponu na Grmado

VIDEO

Vir: radio1.si

Komentiraj