Ribnica

211 lipovih listov za zeleno Slovenijo

Hilarij na sprejemu pred Športnim centrom Ribnica
Hilarij na sprejemu pred Športnim centrom Ribnica

Ribnica – Slovenski ultramaratonski tekač in kolesar Radovan Skubic Hilarij, doma iz Zagorja ob Savi, je lani začel z edinstvenim podvigom, zadnjim v svoji več kot 30-letni karieri. Za cilj si je postavil v dveh tednih prekolesariti vseh 211 slovenskih občin in županom dostaviti zeleno sporočilo, s katerim želi opozoriti na pomen varovanja okolja.

Hilarij na sprejemu pred Športnim centrom Ribnica

Hilarij na sprejemu pred Športnim centrom Ribnica

Start edinstvenega kolesarskega podviga je bil konec avgusta v Geometričnem središču Slovenije (GEOSS) v Spodnji Slivni pri Litiji. Po štirih dneh mu je poškodba preprečila nadaljevanje projekta. Tega se je lotil letos, 25. julija, in dva dni za tem, v soboto, je prikolesaril tudi v Ribnico. Pred Športnim centrom Ribnica sta ga sprejela župan Jože Levstek in Metod Urban oz. Metod Jaklič.

Kolesarski podvig bo Hilarij zaključil v soboto, 3. avgusta. Sicer se ultramaratonec za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik rekreacije zavzema tudi prek spletne strani www.hilarij.si in na svojem profilu facebooka, na katerem lahko spremljate dnevno dogajanje v različnih krajih po Sloveniji. Na svoji poti promovira tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine, občasne kolesarje in zahtevnejše rekreativce.

Radovan Skubic Hilarij želi s projektom “Iz srca Slovenije v vse slovenske občine” povezati celo državo ter simbolično utrditi povezanost ljudi ter njihovo spoštovanje do naravnih danosti domovine in človeških vrednot, ki so temelj vsake zdrave in napredne družbe.

Celotno pot in fotogalerijo si lahko ogledate na: www.fotka.si, kjer se piše sprotni blog in na: www.hilarij.si, kjer je več informacij o Hilariju.

Vir: radio1.si

Komentiraj