Ribnica Šport

11. kolesarskega vzpona na Grmado 2013 se je udeležilo 28 kolesarjev

11. kolesarski vzpon na Grmado 2013
11. kolesarski vzpon na Grmado 2013

Ribnica – Na tradicionalnem kolesarskem vzponu na Grmado, ki ga je v soboto, 27. junija 2013 organiziralo TD Grmada, je kljub neznosni vročini pedala na 887 visoko izletniško točko iz ribniške doline vrtelo 28 kolesarjev.

11. kolesarski vzpon na Grmado 2013

11. kolesarski vzpon na Grmado 2013

Proga je bila dolga 35 km, potekala je do Otavic, Prigorice, Lipovca, nazaj do Ribnice, po Mali gori, mimo Seljana, čez Špičnik, kjer so kolesarji tekmovali na čas, ter naprej na Grmado. Proga je imela dva vzpona, z višinsko razliko 372 metrov. Vsi tekmovalci pa so na cilju prejeli spominsko kapo in topel obrok.

Pri vzponu od veterinarske postaje pri Riku do Špičnika, v dolžini 6 kilometrov, so bili najhitrejši Peter Šilc z Griča (23.25), Nejc Peterlin iz Slatnika (24.00) in Hinko Butkovič iz Štalcerjev (24.01). Rekord proge, kjer merijo čas (21.30), ostaja Luki Koširju, ki je zmagal pred tremi leti.

Na Grmado so najhitreje prikolesarili Peter Šilc, Franc Šilc iz Dolenjih Lazov in Žiga Petrič z Brega. V kategoriji kolesarjev do 35. leta so bili najhitrejši Peter Šilc, Nejc Peterlin in Žiga Petrič.

V kategoriji nad 35 let je zmagal Franc Šilc pred Hinkom Butkovičem in Ludvikom Peterlinom iz Slatnika.

Dekleta se letošnjega kolesarskega vzpona niso udeležila. Vzrok je verjetno bila izjemno visoka temperatura. Najmlajša kolesarja sta letos bila Jure Novak in Nik Šilc iz Ribnice, ki sta dopolnila 14 let, najstarejša pa Janko Pogačnik z Brega in Velimir Bijelić iz Ljubljane, z letnico rojstva 1951.

Organizatorji so se znova potrudili pri celotni organizaciji, s pomočjo PGD Velike Poljane in ostalih članov društva so poskrbeli za ‘dirko’ na visokem nivoju. Tako Mara Okorn, predsednica TD Grmada, kot Janez Lovšin, idejni pobudnik vzpona sta bila po prireditvi zadovoljna. Mara Okorn se ob tem zahvaljuje gasilcem in še Zavarovalnici Triglav, Trim sportu – trgovini Tomas sport 2, PE Ribnica in Prelesnikovim iz Hrovače, ki že vrsto let kolesarje pogostijo pred startom.

Vseh enajst vzponov se je udeležil Boštjan Benčina iz Ribnice.

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • V kategoriji nad 35 let je zmagal Butkovič pred Šilcem, tudi v kategoriji do 35 let je bil razglašen vrstni red tretjega in četrtega napačen. Lahko rečem da je to že vsakoletni standard, da o vedno napačni postavitvi za drugo in tretje mesto na podelitvi ne izgubljam besed.

Komentiraj