Ribnica

10. jubilejni Ribniški pasijon 2016 bo ponovno združil 150 prostovoljcev

Ribniški pasijon 2015
Ribniški pasijon 2015

Ribnica – »Verniki iz širše kočevsko-ribniške dekanije tudi v letu 2016 pod okriljem Društva katoliške mladine Ribnica pripravljamo Ribniški pasijon, ki je gledališko-glasbena uprizoritev trpljenja Jezusa Kristusa.

Tokrat bomo uprizorili Ribniški pasijon že deseto leto zapored, ki bo nekaj posebnega, saj bo nadgradnja prejšnjih uprizoritev, hkrati pa se bomo v nekaterih segmentih ”vrnili” k preteklim devetim uprizoritvam,« je sporočila koordinatorka pri letošnjem projektu Sandra Turk.

Pri tem sodeluje preko 150 prostovoljcev kot amaterjev v igri, glasbi in ustvarjanju. Uprizoritve bodo letos potekale v kar treh različnih krajih, in sicer v Ribnici, Kočevju in Velikih Laščah.

V ribniškem športnem centru ga bodo uprizorili v soboto in nedeljo, 19. in 20. marca 2016, ob 19h; v športni dvorani v Velikih Laščah bodo v ponedeljek, 28. marca 2016, ob 19h, in v kočevskem športnem domu v soboto, 2. aprila 2016, ob 19h.

Ribniški pasijon je gledališko-glasbena uprizoritev trpljenja Jezusa Kristusa.

Največji kulturni projekt Ribniške doline, ki poveže preko sto petdeset prostovoljcev, je poleg svoje izvirnosti, neposrednega stika z gledalci in čudovitega ambienta ribniškega gradu ali preoblikovane športne dvorane prepoznaven tudi po svoji glasbi, saj je eden redkih pasijonov v Evropi, v katerem se v živo izvaja rock glasba, med katero je večina avtorske.

Komentiraj