Pisma bralcev

Odgovor Jožeta Tanka na Mihičev članek “Vrhunska ignoranca poslanca g. Jožeta Tanka!?”

Včeraj ste na vašem spletnem portalu objavili pismo gospoda Mihiča z naslovom “Vrhunska ignoranca poslanca g. Jožeta Tanka!?“, katerega trditve, kljub izbrani in kvalitetni izreki, večinoma ne držijo.

Jože Tanko

Jože Tanko

Včeraj ste na vašem spletnem portalu objavili pismo gospoda Mihiča z naslovom “Vrhunska ignoranca poslanca g. Jožeta Tanka!?“, katerega trditve, kljub izbrani in kvalitetni izreki, večinoma ne držijo. Najbrž pa je naključje, da me je včeraj, v ponedeljek, 21. maja 2012, ko sem se vrnil iz svoje poslanske pisarne, zaneslo na vašo spletno stran.

Strinjam se z vami, gospod Mihič, da je na vhodnih vratih v prostore občinskega odbora SDS opaziti kakšno pomanjkljivost. Skromna oznaka stranke SDS je samo na poštnem nabiralniku ob vhodu v naše prostore, nimamo pa objavljenih »uradnih« ur za volivke in volivce, kar pa ne pomeni, da tega dela svojih nalog, to je stikov z volilnim okoljem, ne opravljamo. Vestno jih opravljamo vsi izvoljeni funkcionarji lokalne SDS, poleg mene tudi župan in občinski svetniki. Teh stikov je bilo in je tudi sedaj zelo veliko.

Name so se v teh nekaj mesecih tega mandata obrnili šolniki, gospodarstveniki, nezaposleni, uradniki, občani, ki imajo mejne, zapuščinske ali druge težave, pa Romi, kmetijci, tudi župani in številni drugi. Nikogar niso motila neustrezno označena vrata poslanske pisarne, vsi so zlahka navezali stik z mano in tudi »našli« naše slabo označene prostore. Za vsakega sem si vzel čas in pomagal, če se je le dalo. Bistvo stikov z občani, volivkami in volivci, torej ni v primerno označenih prostorih poslanske pisarne, čeprav nekateri veliko dajo predvsem na zunanji videz ali vtis, ampak na nečem drugem.

Rad pa bi vam sporočil, da imam številna srečanja s svojimi volivci, pa naj si gre za posameznike ali za predstavnike raznih družb tudi zunaj teh, t.i. uradnih ur in uradnih prostorov, večkrat tudi ob sobotah in nedeljah in tudi v drugih krajih po državi.

Sicer pa je bil v aprilski številki Rešeta na 32. strani objavljen naslednji tekst:

»Poslanska pisarna v mesecu maju (na sedežu stranke SDS v Ribnici):
– 7. maj 2012 od 18.00 – 19.00 ure
– 21. maj 2012 od 18.00 – 19.00 ure
Če želite, da se dogovorimo za drug termin, pa prosim, da pošljete sporočilo na tel.: 031 348 926 ali na elektronski naslov: joze.tanko@dz-rs.si«

Torej se dogaja prav nasprotno od tistega, kar je po vašem mnenju, g. Mihič, »vrhunska ignoranca, zlasti poslanca Jožeta Tanka, vzornika za vse ostale.« Poslanska pisarna bo tudi 4. in 18. junija, prav tako med 18.00 in 19.00 uro. Junija bo v Rešetu objavljen datum za julij.

Vabim vas, g. Mihič, da se kdaj osebno oglasite, da ne boste »tavali« po hodnikih samo v času neuradnih ur.

Jože Tanko

7 komentarjev

 • “Vabim vas, g. Mihič, da se kdaj osebno oglasite, da ne boste »tavali« po hodnikih samo v času neuradnih ur”

  …huuudooo… eni se pa res povsod vtikajo in zapnejo za vsako malenkost. to je talent.

 • Zanimiv odgovor, zopet v poznanem stilu Jožeta Tanka.
  Ni pomembno kaj je prav, važen je vzvišen in aroganten napad na kritika.
  Ne bomo klonili pred kritiki, tudi če imajo slučajno prav! Nič ne bomo poboljšali, da bi bili prijaznejši do volivcev.
  Škoda, in to samo zaradi očitne še nadaljnje nepripravljenosti
  poslanca Tanka označiti, katera so njegova poslanska vrata, in da na listek še napiše kdaj ima uradne ure!

  Nevredno vsakega poslanca v službi ljudstva.

 • Poslanec g. Jože Tanko pravi: » Vabim vas, g. Mihič, da se kdaj osebno oglasite, da ne boste »tavali« po hodnikih samo v času neuradnih ur.«
  Hvala za prijazno povabilo, gospod poslanec Jože Tanko, res iskreno?!
  Čisto brez sarkazma s pozicije moči vam ne gre? Res ste vljudni?
  Seveda vse v službi ljudstva in ljudem prijazne demokracije?
  Poslanec gospod Tanko ne skrbite, da bom »taval« po hodnikih, še manj da bom zataval v vašo neoznačeno poslansko in SDS pisarno! Bodite brez skrbi, pri vas nimam kaj iskati!
  Sem dokončno dojel vaš domet in omejitve, tudi na primeru vašega javnega mnenja o problemu pravičnosti zakonov kratenja lastninskih pravic delavcem, z neplačanimi socialnimi prispevki, ki so bili okradeni, nalagani, skratka ogoljufani.
  Nepojmljivo neetično, za prizadete in tiste, ki jih razumejo!
  Nemorala skregana z demokracijo, z zaposlenimi, z običajnimi državljani!
  Lahko ste še naprej mirno v službi ljudstva za neoznačenimi »nemimi« vrati poslanske in SDS pisarne!
  Škoda, in to samo zaradi očitne še nadaljnje vaše nepripravljenosti označiti, katera so poslanska vrata, in da na vratih piše kdaj so vaše in SDS uradne ure! Vrhunska ignoranca!
  Meseci bodo prej minili?!
  Kot pionir ribniškega Demosa sem pač osupel nad »prijaznostjo« posameznikov vladajočih desnih strank!
  Gospod poslanec, lahko ste tudi mirni, da tudi ne bom zataval na vašo volilno glasovnico!
  Sicer pa za vas verjetno velja, en glas, gor ali dol, saj jih imam še dovolj?
  Mogoče, vendar eni vedno bolj samostojno premišljajo….
  Vabim vas, da jim prisluhnete z odprtimi poslanskimi vrati, mogoče bo šlo?

 • Vsak, ki »resno služi ljudstvu«, mu nudi storitve, naj bo to odvetnik, zdravnik, uradnik, podjetnik, tudi frizer, ve da mora označiti na svojih vratih kje je in kdaj tam je, če ima resne namene, očitno le poslanec Tanko ne!?
  Cinizem brez primere, ki še nikjer ni rodil prave kvalitete rešitev in življenja.
  Pošteno in obetavno?

 • Tukaj bi pa jaz dal kar prav Francu, Jože priznaj in napiši urnik kdaj si dosegljiv. Imamo še kar nekaj stvari, da bomo svet rešili s teboj Jože.

 • Nema vrata poslanca Jožeta TankaOdgovor poslancu g. Jožetu Tanku – nema vrata so ignoranca!
  Menim, da je pravi in ustrezen odgovor vam ribniški poslanec g. Jože Tanko to, da so nema vrata vaše poslanske pisarne in vaš podan odgovor vaše osebno spričevalo, vrhunske arogance, nevredna vsakega poslanca.

  Govoreča slika avtoritativnosti ali demokratičnosti poslanca?!

Komentiraj