Ribnica

Ribniška občina je dober plačnik

Jože Tanko in Jože Levstek

Jože Tanko in Jože Levstek

Ribnica – Štiri letni mandat stranke SDS, delo župana in občinskega sveta sta pod drobnogled vzela ribniški župan Jože Levstek in ribniški poslanec ter vodja poslanske skupine SDS v državnem zboru Jože Tanko.

Soglašala sta, da je stranka nosilne točke, ki so bile zapisane v predvolilnem programu, v celoti izpolnila, rezultati njihovega dela pa so danes vidni v vseh krajih ribniške občine. Jože Tanko je opozoril na veliki primanjkljaj v občini blagajni ob prevzemu županovanja Jožeta Levsteka leta 2006 ter manko projektov s katerimi bi v novem mandatu, ko še recesija ni pokazala zobe, lahko kandidirali na sredstva iz državnih in evropskih skladov.

V drugem delu mandata pa se pojavljajo težave v državi. Poleg poslabšanja gospodarskih razmerij, v vladi prihaja do zamenjave pomembnih ministrov, predvsem okoljskega in ministra za zdravje, ki so podpirali nekatere dobre projekta z Ribniškega.

Tanko je ne glede na vse še posebej poudaril taktnost svetniške skupine SDS v občinskem svetu, ki ni ustvarjala namišljenih konfliktov, kot denimo nekatere druge stranke v pomanjkanju dobrih idej, kot je dejal.

Ob prevzemu mandata je bil občinski proračun težek okoli pet milijonov evrov, letošnji pa že devet. Župan Jože Levstek je poleg tega kot uspeh ocenil solventnost občine, ki je dober in reden plačnik svojih storitev.

Zvok:
Jože Tanko o delu stranke v občinskem svetu
Jože Levstek o občini kot dobrem plačniku

Vir: radiokrka.com

Komentiraj