Ribnica

Volitve 2011: Na tiskovni konferenci SDS se je predstavil kandidat za poslanca v DZ Jože Tanko

Volitve 2011: Tiskovna konferenca SDS v Ribnici
Jože Tanko z vodjo volilnega štaba, Vinkom Levstkom
Volitve 2011: Tiskovna konferenca SDS v Ribnici

Jože Tanko z vodjo volilnega štaba, Vinkom Levstkom

Ribnica – V sredo, 16. novembra 2011 se je na novinarski konferenci v Rokodelskem centru Ribnica predstavil vnovičen kandidat za poslanca v DZ, v četrti volilni enoti, 2. volilnem okraju Ribnica, Jože Tanko.

Tanko kandidira na listi SDS, ki ji javnomnenjske raziskave kažejo zelo dobro, poleg tega pa stranka obljublja, da bo Slovenijo potegnila iz trenutno nezavidljivega položaja v Evropi. Rokodelski center Jože Tanko ni izbral naključno, ampak, kot je dejal, je to objekt, ki je pomemben tako na lokalni kot državni ravni in za katerega je veliko naredil kot poslanec prav Tanko. Poudaril je še, da smo priča predčasnim volitvam zaradi popolnega poloma levega trojčka, ki so ga potopili prepirljivost, klientilizem in korupcija. Dodal je, da so imeli v času delovanja v opoziciji veliko predlogov za boljše delovanje gospodarstva in države, vendar do sodelovanja z vlado zaradi izključevanja ni prišlo. V iztekajočem mandatu je Jože Tanko predlagal, da bi podjetniki obvezne dajatve plačevali z eno, ne z desetimi položnicami, s čimer bi prihranili pri provizijah bank, od česar so imele dobičke le banke. Brezposelnim, ki bi se začeli ukvarjati z domačo in umetnostjo obrtjo, bi naj vsaj nekaj časa država plačevala prispevke. S tem bi znižali brezposelnost in hkrati okrepili gospodarsko dejavnost. Predlagal je tudi boljši zakon o kmetijskih zemljiščih, vendar, kot pravi, nič od predlaganega poslanska skupina SDS ni uspela spraviti na mizo vladnega trojčka.

Glede ‘slavne’ ceste Ljubljana-Kočevje je podal številne predloge, ki niso bili sprejeti, a hkrati izpolnil predvolilne obljube izpred treh let. Te so: Posodobitev ključnih odsekov na cesti Ljubljana-Kočevje, obnova železnice do Ortneka, odprtje centra nujne medicinske pomoči v ZD Ribnica, izgradnja Rokodelskega centra … Zaradi zavrnitve na razpisih ni mogel realizirati obnove ribniškega Gradu, druge faze Rokodelskega centra in še nekaterih projektov. Obžaluje tudi, da je Ribnica ostala ena redkih, kjer država ne sofinancira muzeja v večji meri, da je ‘padel’ konzorcij za izboljšavo internetnih povezav, da so spremenili zakon o sofinanciranju dijaške prehrane.

V tem mandatu, če bo izvoljen za poslanca, se bo Jože Tanko, kot pravi, poleg strankinih predlogov 10+100, zavzemal in polno angažiral pri 3.A razvojni osi, za dokončanje obnove železniške povezave med Ljubljano in Kočevjem, tudi za potniški promet, za umeščanje obvoznic na Škofljici, v Velikih Laščah in Ribnici, za izboljšanje internetnih povezav, dopolnitev športne in kulturne infrastrukture v občinah Ribnica, Sodražica in Loški potok, razširitev programa zdravstvene in socialne oskrbe, za večjo izrabo lesne bio mase, zavzemal se bo za sodelovanje med župani tega območja itd. Glede obvoznice Škofljica je povedal, da je bila ta sprejeta v nacionalnem programu izgradnje cest že leta 2004 in da je cesta preko Barja do južne ljubljanske obvoznice še vedno edina sprejemljiva in logična povezava z Ljubljano, kljub blokadi Nature 2000. Poleg tega se mu začetek del na Pijavi Gorici, ki smo mu priča v zadnjih tednih, ne zdi najbolj posrečen, saj bi po njegovem bilo treba prej rešiti Škofljico, Ribnico in Velike Lašče.

Vir: radio1.si

Komentiraj