Loški Potok

V Loškem Potoku začeli z gradnjo kulturnega doma

Gradnja kulturnega doma v Loškem Potoku

Gradnja kulturnega doma v Loškem Potoku

Loški Potok – Ob zaključku izgradnje križišča in stanovanjske hiše ter rekonstrukcij cest na Hribu, ki je bila vredna okoli dva milijona evrov, so v občini Loški Potok nadaljevali z novo naložbo.

Na lokaciji nekdanje gostilne Mohar, stavbo in zemljišče je občina odkupila, je gradbeno podjetje Primorje oziroma hčerinska družba Stavbenik iz Kopra začelo z izgradnjo Kulturnega doma, večnamenske stavbe, ki bo tako zaokrožila prenovo središča občine.

Poleg turističnoinformacijskega centra bodo pod streho ličnega objekta še knjižnica, večji prostor za stalno razstavo del, ki nastajajo na tradicionalni Likovni koloniji v Loškem Potoku, kegljišče, prenočišča.

Župan Loškega Potoka Janez Novak je seveda zadovoljen, da jim je uspelo v času, ki ni naklonjen naložbam gradbeništvu, slednje le zagnati. Občina Loški Potok bo prva na območju osmih lokalnih skupnostih zahodne Dolenjske poskrbela za nočitvene zmogljivosti. V zgodnjih prostorih Kulturnega centra bodo na razpolgo tudi sobe. Naložba, ki bo končana drugo leto, bo stala 1,5 milijona evrov, od tega so 60 odstotkov evropska sredstva.

ZVOK: Župan Janez Novak o kulturnem domu

Vir: radikorka.com

Komentiraj