Loški Potok

Sprejeli prostorski načrt za Loški Potok

V občini Loški Potok sprejeli občinski prostorski načrt

Sprejeli občinski prostorski načrt

Loški Potok – V občini Loški Potok sprejeli občinski prostorski načrt, ki je po vseh merilih zagotovo najpomembnejši akt lokalne oblasti v tem mandatu. Občina Loški Potok je tako ena redkih občin v Sloveniji, ki je z Zakonom o prostorskem načrtovanju že uspela uskladiti svoj temeljni prostorski dokument.

Takšnih občin v državi je v tem trenutku dobra desetina, oziroma le 26 jih je že sprejelo OPN. Pri predstavljanju poti, ki so se začele pred štirimi leti in so vodile do zadnjega dejanja, to je izdaje odločbe ministrstva za okolje in prostor, 31. avgusta letos, podlaga zanje je bila ugotovitev, da so vplivi na okolje sprejemljivi, sta predstavnika podjetja Struktura d.o. iz Mirne Peči, ki je za občino pripravljalo prostorski plan, poudarila številne težave in ovire za dolgotrajnost postopka. Te so predvsem posledica nedorečene in večkrat spreminjane zakonodaje.

Organizacijski vodja podjetja Jože Derganc je dejal, da so morali v tem času pridobiti 38 pozitivnih mnenj, najdalje usklajevanje , tik pred podpisom odločbe okoljskega ministra, je trajalo z ministrstvom za kulturo. Slednje je imelo številne pomisleke o načinu varovanje kulturne dediščine, ki je v občini Loški Potok zelo bogata. Dokument, torej OPN, odpira razvojne možnosti, je vidljiv in čitljiv, za občino in občane je lažji kot predhodni. Zaradi tega naj bi zdržal dolgo, vmes pa so možne njegove korekcije.

ZVOK
Derganc o prostorskem načrtu
Derganc o težavah

Vir: radiokrka.com

Derganc o prostorskem načrtu

Derganc o težavah

Komentiraj