Koledar dogodkov Ribnica

Večer Radia mlajku s Prifarskimi muzikanti v ŠC Ribnica

Kdaj: sobota, 26. februar 2011 ob 19h
Kje: Športni center Ribnica
Info: Maruša Prelesnik, M:031-803-525,
Vstopnina: 8€ (predprodaja), 10€ (na dan koncerta)

Kdaj: sobota, 26. februar 2011 ob 19h
Kje: Športni center Ribnica
Info: Maruša Prelesnik, M:031-803-525, Vstopnina: 8€ (predprodaja), 10€ (na dan koncerta)

VEČER RADIA MLAJKU S PRIFARSKIMI MUZIKANTI

sobota, 26. februar 2011 ob 19h
Športni center Ribnica

Radio Mlajku

Radio Mlajku

Dogodek, ko bodo obmolknili tudi najbolj vroči rumeni mediji. Večer brez dlake na jeziku, ki obljublja, da mu ne uidejo tudi »najbolj sveti«. Vedno aktualno, žgečkljivo, vendar ne žaljivo Radio Mlajku pripravlja večer smeha v ŠC Ribnica.

KJE: Športni center Ribnica – Večer Radia mlajku – 26. 02. 2011 ob 19.00 uri.
KDO: Radio mlajku, neobičajna impro igralska zasedba. Po številnih uspešnih nastopih se organizacija takšnega dogodka zdi logični naslednji korak.
GOSTJE: Prifarski muzikanti, Bernarda Žarn, starejše in čisto najmlajše igralske zasedbe iz Hrovače
Vstopnina: 8€ (predprodaja), 10€ (na dan koncerta)
Predprodajna mesta: Kocka bar, Gol bar, gostilna in picerija Ana Lavrič, Bar Majolka, gostilna pri Kuklju, Kavarna v Kočevju.

ZVOK

Gregor Prelesnik o dosedanjem številu nastopov

Maruša in Gregor Prelesnik – povabilo na koncert

Maruša in Gregor Prelesnik o anekdotah

Maruša in Gregor Prelesnik o začetkih Radia mlajku

Maruša Prelesnik – koga ste povabili

Maruša Prelesnik – ste koga na nastopih kdaj užalili

Maruša Prelesnik o pripravah pred nastopi

Zakaj so se odločili dogodek pripraviti v Športnem centru

Danes, ko je razvoj komunikacijske tehnologije še vedno v pospešenem razvoju, si težko zamislimo dan brez svežih svetovnih novic, mobilnega telefona in dobre radijske frekvence. V času, ko je iz kuhinj še dišalo po svežemu domačemu mleku, in ko je novi dan še naznanjal hišni petelin, se je do dobre novice, resnične ali ne, dalo priti predvsem in tudi pri zbiralnicah mleka oziroma na tako imenovani frekvenci Radia mlajku. V spomin na te »preproste« čase je mladina iz Hrovače pred sedmimi leti ustanovila impro igralsko zasedbo Radio mlajku, ki tako kot večina današnjih medijev, vsakodnevne aktualne dogodke pobarva s kančkom dramatičnega in akcijskega momenta. Za razliko aktualnega medijskega poročanja, pa je cilj tega radia predvsem dobro počutje in smeh po prejemu nove informacije.

Iz frekvenc Radia mlajku se oglašajo štiri gostobesedne ženičke in eden manj zgovoren, a zato nič manj pameten gospod. Pod rutami in klobukom se skrivajo rojeni Hrovačani: Anja Bolha, Nina Demšar, Gregor Prelesnik, Katja Prelesnik in Maruša Prelesnik, ki so svoj pečat v Ribnici kot Gledališka skupina VETD Hrovača pustili tudi v številnih gledaliških predstavah. Za konstantno delovanje na področju gledališča so lani prejeli tudi bronaste jubilejne Linhartove značke.

Zasedba Radio Mlajku je nepogrešljiva stalnica lokalnega kulturnega dogajanja. Za njimi je 92 nastopov, med katerimi so tudi: obisk takratnega predsednika Janeza Drnovška, poroka podjetnika Joca Pečečnika, obisk  ameriškega kongresnika Oberstarja, 80 let  meščanske šole v Ribnici …

Celovečerni dogodek bo povezovala Bernarda Žarn, prepoznavni obraz Radio televizije Slovenije, ki jo na televizijskih ekranih lahko spremljamo kot voditeljico Prvega in drugega, predvsem pa kot redno stalnico najpomembnejših kulturno razvedrilnih prireditev RTV Slovenije.

Glasbeni gost večera bodo večkratni zmagovalci Slovenske narečne popevke Prifarski muzikanti. Leta 2005 so na tem festivalu zmagali (po  glasovih gledalcev TVS) s pesmijo »Moja deklca«. Leta 2008 so na istemu festivalu zmagali, tako po mnenju žirije kot gledalcev, s pesmijo v ribniškem narečju »Lepu je blu«. Leta 2009 pa so po mnenju gledalcev s pesmijo »Tisti nekdo« osvojili tudi Slovensko popevko. Festival narečne popevke 2010 je prav tako minil v znamenju kostelskih muzikantov, s pesmijo »N’ spumlad«. Prifarski muzikanti so skozi leta delovanja pridobili veliko oboževalcev. Dokaz temu so tudi razprodani letni koncerti v Cankarjevem domu.

Komentiraj