Koledar dogodkov Ribnica

2. Grajski večer 2017: Večer ribniškega humorja – kratka satira Občinski svet

Radio Mlajku
Radio Mlajku

Kdaj: v petek, 14. julij 2017, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

2. Grajski večer 2017
VEČER RIBNIŠKEGA HUMORJA
Radio Mlajku, kantavtor Stojan Bavdek, Sara Horžen, Društvo DramŠpil in Medard Pucelj,
ki bodo skupaj nastopili v kratki satiri z naslovom OBČINSKI SVET
petek, 14. julij 2017, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Ribnica je že od nekdaj znana po humorju in šegavosti. Pred desetletji so naši predhodniki organizirale odmevne večere ribniškega humorja in to želimo oživiti skozi Grajske večere. Letos se bodo na tem večeru predstavili nepogrešljivi in z vsemi žavbami namazani Radio Mlajku, ki je vedno aktualen in ‘na tekočem’ z vsem, kar se dogaja v Ribniški dolini. Predstavil se bo kantavtor Stojan Bavdek, perspektivna igralka Sara Horžen, Društvo DramŠpil in Medard Pucelj pa bodo skupaj nastopili v kratki satiri z naslovom ‘Občinski svet.’, katero je spisala Andreja Škrabec.

Nastopajoči:
Gospod Župan: Medard Pucelj
Tajnica Mica: Nina Gregorič

Svetniki:
Bregar – Janez Rus
Miheličeva – Marta Lovšin
Japelj – Nejc Horžen
Klunova – Andreja Škrabec
Henigmanova – Antonija Češarek
Drobničeva – Romana Tomažin
Ambrožičeva – Vesna Levstik
Merhar – Maks Lesar

Radio mlajku je neobičajna improvizacijska igralska zasedba, ki pozna in ‘mlajkarsko’ obdela vsako ‘pomembno’ informacijo iz lokalnega in širšega okolja. V času, ko je iz kuhinj še dišalo po svežemu domačemu mleku, in ko je novi dan še naznanjal hišni petelin, se je do dobre novice, resnične ali ne, dalo priti predvsem in tudi pri zbiralnicah mleka. V spomin na te čase je mladina iz Hrovače pred dvanajstimi leti ustanovila improvizacijsko igralsko zasedbo Radio mlajku, ki tako kot večina današnjih medijev, vsakodnevne aktualne dogodke pobarva s kančkom dramatičnega in akcijskega momenta. Za razliko od aktualnega medijskega poročanja, pa je cilj tega radia predvsem dobro počutje in smeh po prejemu nove informacije.

Iz frekvenc Radia mlajku se oglašajo štiri gostobesedne ženičke in eden manj zgovoren, a zato nič manj pameten gospod. Pod rutami in klobukom se skrivajo rojeni Hrovačani, ki so svoj pečat v Ribnici pustili tudi kot Gledališka skupina VETD Hrovača. Njihove like odlikujejo karakterne lastnosti, v katerih se lahko najde vsak posameznik. Zasedba Radio Mlajku je nepogrešljiva stalnica lokalnega kulturnega dogajanja. Za njimi je skoraj 170 nastopov.

Generalni pokrovitelj letošnjih Grajskih večerov je podjetje INOTHERM www.inotherm.si.

Podporniki Grajskih večerov so: Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., Očesni center Preskar, Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d.d., Vibor, d.o.o., Inles, d.d.,

in ostali pokrovitelji: Yaskawa Slovenija, Fipis d.o.o., Rigler d.o.o., Klun Jože s.p., Tanko d.o.o., Šilc trade d.o.o., Šilc d.o.o., Petek transport d.o.o., Deta & co d.o.o., Delikatesa  Zlati klas, Pub hotel in Goll bar, Košček d.o.o., Bistro Ž Sodražica, Gostilna in picerija Harlekin, Gostišče in penzion Makšar, Gostilna Mihelič, Ilc Janez s.p., Maboles, d.o.o., KGZ Ribnica, Riko kor d.o.o. in RM International, d.o.o.

Komentiraj