Koledar dogodkov

Vabilo za zaključno prireditev projekta Obedi ter obredi – OTO 29.6.2022 ob 19h

Zaključna prireditev projekta Obedi ter obredi
sreda, 29. junija ob 19. uri na vrtu Škrabčeve domačije v vasi Hrovača pri Ribnici

Kakšen je kulinarični spomin suhorobarske dežele? In kako sodobni, ustvarjalni postopki iz arzenala tradicije lahko ponudijo možne kulinarične presežke, kjer se prepletajo pričakovanja sodobnosti z vzdušjem preteklosti?

Prisrčno vabljeni na zaključno prireditev projekta Obedi ter obredi, ki je raziskal kulinarično tradicijo suhorobarske dežele in jo inovativno ter spoštljivo posodobil za posebne ali pa povsem vsakodnevne priložnosti.

Znotraj projekta je nastala knjiga »Okusi suhorobarske dežele«, ki povzema vse aktivnosti projekta in katero vam bomo ob tej priložnosti podrobneje predstavili. Brez okušanja in draženja brbončic pa kulturno-kulinarični projekt ni tisto, za kar smo si prizadevali, zato vam bomo ob zaključku postregli z degustacijo letnega menija, v katerem ponujamo:

  • Reci bobu bob
  • Zeleno fižolovko
  • Jagnje po božje in
  • Ribniško povanco.

Veselimo se srečanja z vami.

V projektu sodelujemo Zavod Coknpok, Javni zavod Rokodelski center Ribnica in Riko Invest – podružnica Škrabčeva domačija. Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Komentiraj