Koledar dogodkov Ribnica

Okusi suhorobarske dežele: Predstavitve projekta OTO – Obedi ter obredi

Vljudno vabljeni na predstavitev projekta Obedi ter obredi – OTO, ki  je v zaključni fazi. Ob tem je nastala publikacija z naslovom Okusi suhorobarske dežele.
Ta teden bomo projekt predstavili:

  • 13. junija 2022 v knjižnici Dobrepolje s pričetkom ob 18. uri,
  • 15. junija 2022 v Gasilskem domu Sodražica ob 19.30 in
  • 16. junija 2022 v knjižnici Velike Lašče ob 19. uri.

V projektu smo raziskali kulinarično dediščino Občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti. Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke in običaje. S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, oblika videnega, sem ter tja proces prikazanega, vse ostalo ostaja naša kulinarična dediščina. Veseli nas, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko! Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.

V projektu sodelujemo trije partnerji: Zavod Coknpok, Muzej Ribnica in podružnica Škrabčeva domačija.

Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Komentiraj