Izleti

Doživite kulinarično obalo!

Doživite kulinarično obalo!
Doživite kulinarično obalo!

Če niste eden izmed tistih srečnežev, ki lahko vsak dan uživajo ob pogledu na morje, vas bo morski oddih zagotovo poživil in vam prevetril misli.

Slovenska obala in bližnja hrvaška Istra ponujata neskončno možnosti za potepe in različna doživetja. Ti kraji so znani po odlični kulinariki, največkrat sestavljeni iz morskih dobrot in nepozabnih razgledov na jadransko morje.

Tudi če niste ljubitelj morskih jedi, vas bo vsekakor očarala pestra obalna gurmanska ponudba v darilnih paketih SelectBox in gostoljubnost obmorskih krajev. V kolikor obožujete morsko hrano, vas bodo jedi, kot so škampovi repki v žafranu, hobotnica iz podpeke z jurčki, kalamari, rižota s kvarnerskimi škampi, eleganten ambient s pogledom na morje in razvajanje najboljših chefov, zagotovo navdušili!

Gostilna Pri Mari

Tradicionalna primorska družinska gostilna

Gostilna Pri Mari, Dantejeva 17, 6330 Piran

Gostilna Pri Mari, Dantejeva 17, 6330 Piran, Slovenija

Slikovito obmorsko mesto Piran poleg bogate zgodovine in kulture ponuja nepozabno kulinarično doživetje – le streljaj od morske obale. Ob glavni ulici, ki vodi v staro mestno jedro, družinska gostilna pri Mari s svojim prijetnim in urejenim izgledom privablja mnoge goste. Njihova petnajstletna tradicija vas bo popeljala do slastnih jedi pripravljenih po lastnih primorskih in beneških receptih. Z veseljem boste posegli po piranski ribiški juhi, rižoti s škampovimi repki v žafranu, se razvajali s hobotnico izpod peke in orado z zelišči v lastnem soku ali pa s pikantnimi testeninami s kalamari. Prepričala vas bo tudi raznolika vinska karta, ki poleg vin lokalnega vinarja ponuja preko 40 različnih buteljčnih vin iz poznanih kleti primorskih, kraških, vipavskih in goriških vinarjev.

Še kar ne veste, kaj bi podarili vašim najdražjim? Z darilnim paketom SelectBox zagotovo ne boste zgrešili! Več o ponudbi gostilne si poglejte TUKAJ.

Yacht Club Opatija

Hram domače istrsko-primorske kuhinje

Yacht Club Opatija, Zert 1, 51410 Opatija, Hrvaška

Yacht Club Opatija, Zert 1, 51410 Opatija, Hrvaška

Na vzhodni obali istrskega rta priporočamo kulinarični pobeg v Opatijo. Mesto je znano po lepo urejenih prodnatih plažah in dolgih sprehajališčih. Za piko na i obiščite hram domače istrsko-primorske kuhinje s pogledom na prelepo morje v slikovitem opatijskem pristanišču. Yacht Club Opatija je pravo mesto za ljubitelje morske kulinarike; poskusite solato iz rakovice, carpaccio iz inčunov in brancina ali škampe na različne načine, rižoto s kvarnerskimi škampi in domačo pasto iz oliv. Poleg razvajanja brbončic boste uživali tudi ob pogledu na barčice v pristanišču in v vonju borovcev.

Zagotovo najboljše darilo za vse romantične duše, ki obožujejo dobro hrano. Ponudbo v darilnih paketih SelectBox si lahko pogledate TUKAJ.

Restavracija Tri vdove

Sveže morske specialitete pripravljene na mediteranski način

Restavracija Tri vdove, Prešernovo nabrežje 4, 6330 Piran

Restavracija Tri vdove, Prešernovo nabrežje 4, 6330 Piran, Slovenija

Po romantičnem sprehodu ob obali vas pot lahko zanese v Restavracijo Tri vdove v Piranu, ki poleg odličnih ribjih jedi poskrbi tudi za pestro ponudbo drugih jedi. Na piranski promenadi boste v restavraciji Tri vdove okusili nepozabno hišno specialiteto – grdobino z jurčki v pečici, odlično pa je pripravljena tudi rižota s škampi in jurčki. Za posladek si obvezno privoščite domač sladoled in uživajte ob svežem morskem vetriču na njihovi terasi. Izbrano, domače in kvalitetno! To so besede, ki opisujejo odlično restavracijo v središču romantičnega Pirana.

Ponudbo najdete v naših darilnih paketih SelectBox, ki se jih bodo razveselili vsi vaši obdarovanci! Podarite jim slasten obrok po idealnem dnevu sproščanja na Oblai, več o ponudbi pa si poglejte TUKAJ.

Restavracija Amfiteatar

Tradicionalne jedi v stilskem in sodobnem okolju

Restavracija Amfiteatar,Amfiteatarska 6, 52100 Pula, Hrvaška

Restavracija Amfiteatar, Amfiteatarska 6, 52100 Pula, Hrvaška

Na zahodni obali Istre obiščite Novigrad, nekoč mirna ribiška vasica, ki je kljub sodobnemu turizmu ohranila svoj šarm slikovitega sredozemskega mesta. Gre za tisto prepoznavno, skorajda intimno vzdušje, ki je tako značilno za male obmorske destinacije. Za češnjo na torti kulinaričnega potepa pa si privoščite obisk ene najboljših restavracij v Puli in v Istri nasplohRestavracija Hotel Amfiteatar ponuja tradicionalne jedi v stilskem in sodobnem okolju. Kaj si lahko zaželite boljšega kot mediteranske jedi, začinjene z ustvarjalnostjo enega izmed najboljših kuharskih chefov na Hrvaškem.

Kulinarično ponudbo dopolnjuje izbor vrhunskih mediteranskih vin ter eleganten in moderen ambient. Kljub temu, da je obala nekaj minut hoda stran, vas bo v bližini restavracije prepričal tudi pogled na slovito puljsko areno, eden najdragocenejših kulturnih spomenikov na Hrvaškem.

Vaše najdražje popeljite v svet božanskih jedi z darilnim paketom SelectBox. Več o ponudbi pa izveste TUKAJ.

Če vas potep po bližnji slovenski in hrvaški obali ni povsem zadovoljil, se lahko odpravite južneje do Dalmacije ter poleg novih krajev doživite še kakšno povsem novo kulinarično dogodivščino ali morda preizkusite kak recept kar na lastno pest. Želimo vam nepozaben gurmanski potep ob obali!


SelectBox je prava oaza adrenalinskih doživetij, wellness tretmajev, gurmanskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancu podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

Komentiraj