Koledar dogodkov

Vabljeni na predstavitev knjige Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe

Kdaj: v sredo, 7. decembra 2011 ob 18h
Kje: v dvorani Rokodelskega centra  Ribnica
Info: —

Vabljeni na predstavitev knjige

Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe,

ki bo v sredo, 7. decembra 2011 ob 18.00
v dvorani Rokodelskega centra Ribnica


Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe

Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe

Knjigo in jedi, značilne za območje Ribniške doline, tako z besedo kot  tudi s pokušino, bo predstavil avtor, dr. Stanislav Renčelj, ki je priznani slovenski strokovnjak za mesne jedi in avtor različnih knjig in publikacij, v katerih predstavlja prehranske navade prebivalcev doma in v tujini.

§

Knjiga Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe, je kulinarično popotovanje, ki nam skozi jedi odkriva naravno in kulturno dediščino tega dela Slovenije. Na enem mestu je zbrano vse, kar želite vedeti o starih sortah sadnih dreves, sušenju sadja, vodi, živinorejski tradiciji, mleku in mlečnih izdelkih v vsakdanji prehrani, o žitih, vsakdanjih in prazničnih jedeh od Turjaka do Kolpe. Vsaka rubrika je obogatena tudi z recepti, ki jih je avtor zbiral po krajih in pri ljudeh.

§

Publikacija je nastala v okviru projekta »Tradicionalni proizvodi in jedi območja od Turjaka do Kolpe« za območje Ribniške doline s strokovno pomočjo Muzeja in TIC-a Ribnica in ob finančni pomoči Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja leta 2010, v sodelovanju z občinami Kočevje, Ribnica, Sodražica, Kostel, Loški Potok in Velike Lašče.

Lepo vabljeni!

Komentiraj