Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Ribniški pasijon 2013 – Pridite k meni

Ribniški pasijon 2013 - Pridite k meni
Ribniški pasijon 2013 - Pridite k meni

Kdaj: soboa, 16. marca 2013 in sobota, 23. marca, ob 20. uri
Kje: Ribniški grad
Info: V primeru slabega vremena uprizoritev odpade. Vstopnine ni.

Ribniški pasijon 2013 - Pridite k meni

Ribniški pasijon 2013 – Pridite k meni

Ribniški pasijon 2013

Pridite k meni

sobota, 16. marec 2013, ob 20h in
sobota, 23. marca 2013, ob 20h

v ribniškem Gradu

Društvo katoliške mladine Ribnica skupaj z več kot 140 sodelujočimi vabi na uprizoritev RIBNIŠKEGA PASIJONA z naslovom »Pridite k meni«, ki bo v soboto, 16. marca, in soboto, 23. marca, ob 20. uri v RIBNIŠKEM GRADU.

Vstopnine ni.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]

Ribniški pasijon je gledališko-glasbena uprizoritev trp-ljenja Jezusa Kristusa, ki že sedmo leto zapovrstjo nastaja  pod okriljem Društva katoliške mladine Ribnica.

Največji kulturni projekt Ribniške doline, ki poveže preko  sto petdeset prostovoljcev, je poleg svoje izvirnosti, ne-posrednega stika z gledalci in čudovitega ambienta ribni-škega gradu prepoznaven tudi po svoji glasbi, saj je eden  redkih pasijonov v Evropi, v katerem se v živo izvaja rock  glasba, med katero so pretežno avtorske skladbe.

Ribniški pasijon se je rodil kot tiha želja ljudem približati skrivnost Božje Ljubezni, ko je svojega Sina daroval za  nas. Skupina mladih koordinatorjev je prevzela organiza-cijo projekta in si razdelila delo posameznih sektorjev. Na-stal je scenarij, ki združuje opise vseh štirih Evangelijev, z leti  pa smo ga dograjevali in mu dodajali nove prizore. Dramska  igra se močno prepleta z glasbo, ki dopolnjuje ali povsem  sama »odigra« posamezne prizore. Vsako leto nastajajo  nove avtorske pesmi, izvedba katerih je tretje leto zapored  v rokah in glasovih priložnostnega P-banda in P-zbora. Tudi  večina scenskih elementov in kostumov igralcev je rezultat  lastnih idej in številnih ur trdega dela scenografov in šivilj.  Z branjevkami, ki vabijo k svojim polnim stojnicam, želimo  ustvariti vzdušje z jeruzalemskih tržnic, domači rokodelci  pa vrvežu dajejo lokalni pridih.

Glavni namen Ribniškega pasijona je tako obiskovalcem  kot tudi sodelujočim približati velikonočni čas, da vsi sku-paj začnemo razmišljati o tem času kot o največjem darilu,  ki nam ga je Bog podaril v svoji veliki Ljubezni do nas. Prav  zato skušamo pasijonu vsako leto dati poseben pouda-rek, s katerim želimo potrkati na gledalčevo srce.

Komentiraj