Črna kronika

Po bratrančevi smrti novi prekrški Dejana Koturja

Prometna nesreča sopotnika na motorju v Ribnici
Leta 2010 je v prometni nesreči v Ribnici umrl bratranec obtoženega Dejana Koturja.

Obtoženi, ki mu sodijo zaradi smrtne prometne nesreče iz leta 2010, je priznal le letošnjo nevarno vožnjo.

Ljubljana – Dejan Kotur zanika povzročitev smrtne prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je leta 2010 umrl njegov bratranec, je pa na sodišču priznal letošnjo nevarno vožnjo s štirikolesnikom, v kateri se je lažje poškodoval bratranec njegove žene.

Sodišče se je v ponovljenem sojenju 27-letnemu Dejanu Koturju iz Gorenjih Lazov zaradi povzročitve smrtne prometne nesreče odločilo, da očitano kaznivo dejanje združi še z enim postopkom. Kotur je 2. aprila letos z nevarno vožnjo povzročil novo prometno nesrečo, ko je s štirikolesnikom divjal po makadamski cesti iz Male Gore v smeri Lepovč pri Ribnici. K nesreči je prispeval tudi alkohol, v krvi ga je imel 1,14 promila.

Kazen na koncu 
združenega procesa

Po vplivom alkohola je zaradi neprilagojene hitrosti s štirikolesnikom, na katerem je sedel tudi bratranec njegove žene, na koncu levega nepreglednega ovinka zapeljal v desno, kjer je trčil v skalni usek, je včeraj med branjem obtožnice povedal tožilec. Štirikolesnik je nato po njegovih besedah odbilo in prevrnilo. »Sopotnik je pri tem utrpel pretres možganov, zvin in nateg vratne hrbtenice ter odrgnine po spodnjem delu hrbta, medenici in rokah,« je še povedal tožilec Matej Peterca.

Celoten plačljiv članek si lahko preberete na http://www.delo.si/novice/kronika/po-smrti-bratranca-novi-prekrski-obtoznica-in-obsodba.html

Komentiraj