Črna kronika

Na stranišču Osnovne šole Ribnica naj bi romski učenec posilil mlajšega dečka

OS dr. Franceta Presserna, stavba C
OS dr. Franceta Presserna, stavba C

Ta novica, katera se je pojavila na portalu Nova 24 tv, se je izkazala za lažno. Več na Informacija na spletni strani Nova 24TV o posilstvu na OŠ Ribnica je LAŽNA

Ribnica – Spletni portal nova24tv.si je objavil pretresljivo novico, ki naj bi se zgodila na Osnovni šoli Ribnica. Na stranišču Osnovne šole Ribnica naj bi romski učenec posilil mlajšega dečka.
Novica zapisana na spletni strani nova24tv.si

Na Osnovni šoli Ribnica je eden izmed romskih otrok, katerega imena zaradi varnostnih razlogov ne bomo razkrili, v času pouka na šolskem stranišču posilil mlajšega dečka. Starši in učenci so prestrašeni, vodstvo šole pa posiljevalskega Roma in njegov napad skriva pred javnostjo. Kot trdijo starši otrok ribniške osnovne šole, se tam dogaja vse več nasilja, ki celo meji na kriminal.

O grozljivem dogodku nam je včeraj v uredništvo pisal ogorčen bralec, ki kljub zapovedim, da o dogodku ne sme govoriti, ni mogel stati križem rok. Ravnateljica je vsem, ki so o dogajanju na šoli seznanjeni, zabičala, da zadeva pod nobenim pogojem ne sme priti v javnost.

To naj bi zahtevala tudi od policije. Zadevo se menda na vso moč trudi prikriti. Živčno naj bi čakala na klic z ribniške policije, katero pa smo o dogodku že povprašali. Za obrazložitev in podrobnejše informacije smo pisali na pristojno policijsko upravo, a odgovora še nismo prejeli.

Starši so z dogodkom seznanjeni in zelo vznemirjeni. Počutijo se povsem nemočne, zlasti zaradi domnevne prepovedi ravnateljice, ki je od njih zahtevala, da o tem ne smejo govoriti.

Otroci travmatizirani, šola pa razmer ne obvladuje
Vsi, ki so slišali za včerajšnji dogodek, so osupli in trdijo, da so otroci travmatizirani. Tako otroci kot starši in učitelji so prestrašeni, šola pa zadevo prikriva. Po besedah bralca, ki nas je o dogodku obvestil, naj bi se na šoli zgodilo že več kriminalnih dejanj – predvsem s strani romskih učencev, do česar naj bi bilo vodstvo izredno popustljivo, dogajanja in razmer na šoli pa menda že nekaj časa ne obvladujejo.

Vir: nova24tv.si, A.L.

1 komentar

  • Če je res kar piše, potem mora ravnateljica spakirat kovčke. Upam pa tudi da so roma odstranili iz šole.

Komentiraj