Koledar dogodkov

Zgodovinski dan za Ribnico: Odpiramo prenovljen ribniški bazen in nov prizidek k stavbi B OŠ Ribnica

Zadnji dan v avgustu bo zagotovo zgodovinski dan za občino Ribnica in za celotno subregijo od Ljubljane do Kolpe, namreč prav na ta dan bo župan Samo Pogorelc slovesno prerezal trak in odprl dve novi veliki pridobitvi, v celoti prenovljen ribniški bazen in nov prizidek k stavbi B OŠ Ribnica.

Ribniški bazen – Občina Ribnica je po 44 letih izvedla popolno rekonstrukcijo že dotrajanega ribniškega bazena, edinega bazena od Ljubljane do Kolpe. V celoti se je rekonstruirala bazenska školjka, keramika, bazenska tehnika, stavbno pohištvo, strop z novo izolacijo, razsvetljava, ozvočenje, rekuperacija in požarni zid. Uredil se je tudi dostop za gibalno ovirane in izvedla se je celostna energetska sanacija razsvetljave in stropa proti neogrevanemu podstrešju ter predel proti fasadi. Prav tako se je prenovil  celoten del stavbe športnega centra, torej slačilnice oziroma garderobe, sanitarije in tuši ter vadbeni prostor namenjen fitnesu.

Občina Ribnica je v mesecu oktobru 2021 z najugodnejšim izvajalcem podpisala pogodbo o izvedbi del in letos, od 1.9.2022 dalje, bo bazen že na voljo za uporabo tako vrtčevskim otrokom, šolarjem, številnim športnim društvom in klubom, kot tudi vsem občankam in občanom ter drugim obiskovalcem, ljubiteljem vodnih doživetij.

Vrednost celotne investicije je ocenjena na 1.878.859,67 €, od tega je kar 1.500.000,00 € sofinanciranih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in  55.157,00 € s strani Fundacije za šport.

Več o projektu na povezavi.

Prizidek k stavbi B OŠ Ribnica
Občina Ribnica in Osnovna šola Ribnica sta v letu 2020 skupaj s projektanti pripravili idejno zasnovo za novogradnjo prizidka k stari meščanski šoli – stavbi B in prav na teh osnovah je bila pripravljena projektna dokumentacija za nov prizidek, v katerem so urejeni prostori za 4 nove učilnice ter v kleti dodatni pomožni prostori za izvajanje spremljajočih dejavnosti šole, v skupni površini 350 m2. Občina Ribnica je v mesecu februarju 2021 z najugodnejšim izvajalcem podpisala pogodbo o izvedbi del in letos, od 1.9.2022 dalje, bo prizidek že na voljo za izvajanje učnega načrta za novo šolsko leto 2022/2023.

Vrednost celotne investicije je ocenjena na 917.000,00 €, od tega je 380.576,77 € sofinanciranih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Več o projektu na povezavi.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na slovesnem dogodku, kjer si boste lahko ogledali obe novi pridobitvi.

Komentiraj