Črna kronika Ribnica

Informacija na spletni strani Nova 24TV o posilstvu na OŠ Ribnica je LAŽNA

OS dr. Franceta Presserna, stavba C
OS dr. Franceta Presserna, stavba C

Ribnica – Včeraj (12.11.2017) je portal Nova 24 tv objavil škandalozno novico, da naj bi v sanitarijah OŠ Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka, ravnateljica pa naj bi zadevo skušala skriti pred javnostjo. Informacija, ki se je kot blisk razširila po družbenih omrežjih, je ljudi pretresla in zanimalo nas je, kaj se dogaja na ribniški šoli.

Obvestilo OŠ Ribnica na svoji spletni strani

Na spletu se je pojavila LAŽNA informacija o nasilnem dogodku na naši šoli ter LAŽNA IN ZLONAMERNA informacija o ravnanju ravnateljice.

Obveščamo učence, starše in ostalo javnost, da so navedbe v tem članku, tako o samem dogodku, kot o ravnanju ravnateljice v zvezi z njim, v celoti NERESNIČNE. Na naši šoli ni prišlo do posilstva in ravnateljica šole takega dogodka v nobenem primeru ne bi skrivala pred javnostjo niti tega ne bi zahtevala od nikogar.

Z objavo te LAŽNE novice novinarja A. L. na portalu Nova24TV.si je bila šoli in njeni ravnateljici narejena nepopravljiva škoda.

Žal nam je, da je ta LAŽNA, NEPREVERJENA IN ZLONAMERNA informacija vznemirila starše naših učencev. Zagotavljamo vam, da delo na šoli poteka po ustaljenem šolskem redu.

Ravnateljica Andreja Modic, prof.

POLICIJA NI DOBILA PRIJAVE

V pojasnilu o domnevnem dogodku je Nataša Pučko, tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana zapisala, da po preverjanju takšne prijave na njihovi Policijski upravi kot tudi na Policijski postaji Ribnica ne beležijo. Bodo pa navedbe preverili v vodstvu vzgojno izobraževalnega zavoda v smislu preverjanja okoliščin domnevnega dogodka.

V zvezi navedenega naprošajo vse, ki bi o tem imeli informacije, da jih posredujejo na pristojno Policijsko postajo Ribnica ali na Policijsko upravo Ljubljana ali na številko 113.

Vir: dolenjskilist.si, e-utrip.si

Komentiraj