Črna kronika Velike Lašče

V okolici Velikih Lašč ustrelili geometra

Streljanje v nasleju Hrastovo
Streljanje v nasleju Hrastovo
Streljanje v nasleju Hrastovo

Streljanje v nasleju Hrastovo

Velike Lašče – V okolici Rašice v naselju Hrustovo v Velikih Laščah so danes, 18.9.2012 okoli 10.30 odjeknili streli. Nekdo naj bi streljal na geometra in ga tudi smrtno ranil.

Okoli 10.30 so ljubljanski operativno-komunikacijski center obvestili, da so v naselju Hrustovo odjeknili streli.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je v streljanju umrla ena oseba. “Policisti pa so v zvezi dogodka prijeli eno osebo. Vse ostale okoliščine policisti še preverjajo,” so še dodali, več pa za zdaj zaradi interesa preiskave ne povedo.

Po neuradnih podatkih se je zgodilo sledeče

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Geometer je zjutraj s še dvema moškima prišel v omenjeno vas, med opravljanjem dela pa je do trojice pristopil 46-letnik R. H., ki s svojo mamo živi v bližnji hiši, in začel streljati. Po neuradnih podatkih naj bi se tragedija zgodila med odmerjanjem vaške ceste, in pri odmeri se eden od vaščanov ni strinjal. Med prepiranjem je moškemu zavrela kri, zato je iz žepa potegnil pištolo, ki jo je prinesel s seboj, in izstrelil nekaj nabojev v 47-letnega geometra, ki je prišel iz Kočevja. Rane so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrl, moškega pa so občani zadržali do prihoda policistov, nato pa se jim je mirno predal.

Policisti so osumljencu orožje, za katerega ni imel dovoljenja, že zasegli.

Več bo znanega kmalu, ogled kraja kaznivega dejanja še poteka.

Vir: delo.si, vecer.com

Komentiraj