Črna kronika

Tragedija v Ribnici: 25-letnik umoril 22-letnico, nato si je sodil sam

Parkirišče, na katerem je do smrti izkrvavela mlada morilčeva žrtev, je od njenega doma oddaljeno le kakšnih sto metrov. (Foto: Peter Lovšin)
Parkirišče, na katerem je do smrti izkrvavela mlada morilčeva žrtev, je od njenega doma oddaljeno le kakšnih sto metrov. (Foto: Peter Lovšin)

Ribnica – V ponedeljek, 26. decembra 2016, okoli 12.30h se je v Ribnici zgodila tragedija, v kateri sta umrli dve osebi. Komaj 22-letna Ana je umrla pod nožem 25-letnega prijatelja in občasnega partnerja, ki je po krutem umoru še sam sebi vzel življenje.

Sredi  prazničnega dne sta na parkirišču ribniškega podjetja Riko v Lepovčah v krvi obležala mlada Ana in Peter. Domačinko, ki je bila doma le kakšnih sto metrov od kraja njene smrti, naj bi 25-letni prijatelj oziroma občasni partner, s katerim naj bi se večkrat razšla in potem pobotala nazaj, zvabil na parkirišče, tam pa jo večkrat zabodel z nožem. Nato je smrtno porezal še sebe.

Poskusila mu je zbežati

Mladi par je na koncu obležal na hrbtu, vzporedno drug z drugim. Kot smo izvedeli od nekaterih očividcev, naj bi 25-letnik, ki so ga naši sogovorniki poznali pod vzdevkom Žan, dekle tik pred umorom lovil okoli avtomobila, nato pa naj bi jo ujel ter jo večkrat zabodel.

»Po do zdaj zbranih podatkih in opravljenem ogledu kraja je znano, da je 25-letnik v ponedeljek okoli 12.30 na parkirnem prostoru v Lepovčah z ostrim predmetom poškodoval 22-letnico, nato pa še sebe. Oba sta utrpela tako hude poškodbe, da sta na kraju umrla. Ogleda sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je prevzela ogled, in dežurni tožilec. Kriminalisti ta trenutek še nadaljujejo ogled in zbiranje obvestil,« je povedala predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič in dodala, da kriminalisti nadaljujejo z ogledom in zbiranjem obvestil.

Kmalu postal nasilen

Neuradno naj bi šlo za dekle po imenu Ana Č. iz Lepovč in Petra L. iz Ložin pri Kočevju, razlog za tragični dogodek pa naj bi bila nesrečna ljubezen, saj sta bila omenjena po neuradnih informacijah v preteklosti par, zdaj pa ne več.  25-letnik naj bi poklical 22-letnico, češ da se morata pogovoriti. Ana Č., ki živi le okoli sto metrov od podjetja Riko, naj bi se na parkirišče pripeljala s svojim avtomobilom, z avtom pa naj bi se tja pripeljal tudi njen krvnik. Njen prijatelj in občasni partner (po besedah naših sogovornikov trenutno bojda nista bila skupaj, vendar te informacije še ni bilo mogoče uradno preveriti) je na srečanje prišel oborožen z nožem. Nekaj časa naj bi se pogovarjala, nato pa naj bi 25-letnik postal tudi nasilen.

»Okoli avta sta se lovila, on pa jo je tudi vlekel za lase. Nato jo je z nožem po vratu,« nam je povedal eden izmed domačinov, ki je žrtev poznal le na videz, nekoliko bolje pa njenega krvnika iz Ložin, naselja na pol poti med Ribnico in Kočevjem. Po njegovih besedah naj bi morilca motilo predvsem, da želi njegova nekdanja partnerica oditi na študij na Obalo.

Čeprav je storilec mrtev, si bodo policisti prizadevali, da razjasnijo čim več okoliščin tragičnega umora in samomora mladih Dolenjcev.

Vir: dnevnik.si, Peter Lovšin

2 komentarja

  • ne vem kaj se imena skrivajo pod inicialkami, ko pa slovenske novice pišejo s celim imenom in priimkom…za oba… sicer pa, bojda je bilo takrat v bližini več ljudi (takšne so bile informacije ki so krožile prvi dan), pa se sprašujem, kaj so omenjeni storili, da bi se tragedija preprečila… prvi dan je bilo polno ljudi, naslednji dan je bilo nekej ljudi, danes pa je bil en sam daleč stran na njivi oz. travniku in je slišal vpitje… bravo pogumni… v gostilnah pa spet vsi pametni

Komentiraj