Črna kronika Velike Lašče

Prometni nesreči pri Dolnjih Retjah in Rašici – cesta zaprta več ur (21.6.2010)

Nesreča pri Rašici dne 21. 6. 2010

Nesreča pri Rašici dne 21. 6. 2010

Zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja prometnih predpisov ter spolzke ceste sta se sinoči, 21.6.2010 na državni cesti na območju občine Velike Lašče zgodili dve prometni nesreči. Cesta je bila zaprta več ur. Materialna škoda pa je ocenjena na več 10.000 evrov.

Nesreča pri naselju Dolnje Retje

K sreči brez težji posledic. Ob 21. uri se je pri naselju Dolnje Retje na streho prevrnil osebni avtomobil. Voznik je pripeljal iz smeri Kočevja in v rahlem ovinku na vzpetini izgubil nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo na streho. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci in gasilci iz Velikih Lašč. Voznik ni utrpel poškodb.


Nesreča pri naselju Rašica

Okoli 22.30 ure sta trčili osebni vozili na cesti pri naselju Rašica pod Turjakom. Voznik večjega vozila znamke Fiat s kranjskimi registrskim tablicami je prehitro pripeljal iz smeri Turjaka proti Rašici. V blagem levem ovinku ga je zaradi prevelike hitrosti zaneslo na nasprotni vozni pas. Voznik se ni mogel izogniti čelnemu trčenju z vozilom znamke Honda, ljubljanskih registrskih, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri. Posredovali so ljubljanski poklicni gasilci in gasilci PGD Ribnica in iz zvite pločevine rešili voznika iz okolice Velikih Lašč. Prepeljali so ga v ljubljanski UKC. V nesreči sta bili obe vozili popolnoma uničeni. Škode je za več kot dvajset tisoč evrov. Cesta je bila na tem delu zaprta tri ure, promet pa je bil preusmerjen čez Dobrepolje in Grosuplje.

FOTO nesreče pri Rašici

Nesreča pri Rašici dne 21.6.2010

Nesreča pri Rašici dne 21.6.2010

Nesre

Nesreča pri Rašici, dne 21.6.2010

Nesreča pri Rašici, dne 21.6.2010

Nesreča pri Rašici, dne 21.6.2010

Vir: radiokrka.com

Komentiraj