Črna kronika Velike Lašče

Čelno trčenje med Retjem in Velikimi Laščami, (torek, 6.4.2010)

Nesreca-simbolna-slika

Slika je simbolna

V torek, 6.4.2010 okoli 21.30 se je na glavni cesti Ljubljana-Kočevje pri odseku ceste Retje-Velike Lašče zgodila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe hudo telesno poškodovane, tri pa lažje,  poroča PU Ljubljana. Še enkrat se je pokazalo, da ima ta del upravičeno naziv Cesta smrti od Škofljice do Kolpe.

19-letni voznik iz Trebnjega je z osebnim vozilom Peugeot 207 vozil po glavni cesti iz smeri Retja proti Velikim Laščam. Na ravnem delu ceste je pred nepreglednim ovinkom začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo. V tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pripeljal 45-letni voznik iz Kočevja z Mitshubishijem L200. Vozili sta trčili. Za 45-letnikom je pripeljala pe 53-letna voznica iz Ribnice, ki je svojo Opel Merivo oplazila poškodovana vozila in zaradi umikanja zapeljala s ceste.

V prometni nesreči so se hudo poškodovali 19-letni voznik Peugeota ter njegova 17- in 20-letna sopotnika, z lažjimi poškodbami so odnesli 45-letni voznik Mitshubishija ter dva 17-letna sopotnika v Peugeotu. Vse ponesrečence so z rešilcem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Po nestrokovni oceni je v prometni nesreči nastalo za okoli 16.000 evrov materialne škode.

23-letnika dobili z ukradenimi karticami

Policisti Policijske postaje Ribnica so včeraj dopoldne odvzeli prostost 23-letnemu moškemu iz okolice Ribnice zaradi suma storitve kaznivih dejanj tatvine in goljufije po. Osumljeni je med minulimi velikonočnimi prazniki v Kočevju ukradel denarnico iz osebnega vozila. S plačilno kartico, najdeno v denarnici, je nato opravil nekaj nakupov v Ribnici. Policisti so mu plačilne kartice in nakupljeno blago zasegli in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj