Šport

»Ugar equestrian team« suvereno tudi ob koncu sezone

Manja Koren s konjem Unaniemom

Manja Koren s konjem Unaniemom

Slovenska konjeniška ekipa iz Posestva Ugar, »Ugar Equestrian Team« je zadnji vikend v oktobru na močnem nacionalnem turnirju, v uglednem konjeniškem centru Horses Riviera Resort, ki se nahaja v neposredni bližini San Marina, zopet dokazala vrhunsko formo in pripravljenost.

Manja Koren se je v treh dnevih tekmovanj postavila po robu hudi konkurenci italijanskih, španskih, argentinskih, nemških in turških jahačev in z veliko bero dobrih rezultatov med njimi zopet pustila močan pečat.

V soboto je v konkurenci šestletnih konj z odlično kobilo CONSUELA delila prvo mesto, kar je enkraten rezultat, prav tako se je med sedemletnimi konji odlično odrezal VIRILITY, ki je brez podrte zapreke odlično priskakal na sedmo mesto.
Odlično in suvereno kot zmerom pa nadaljuje tudi tandem Manja Koren in Unaniem, ki kot vedno delujeta kot eno in to prikažeta tudi na vseh tekmah. Tako sta v petek na višini zaprek 135 cm dosegla 6 mesto, v soboto na višini 140 cm – 7 mesto in v nedeljo na višini 135 cm – 5 mesto.

Po odličnem nastopu na prestižnem turnirju v preskakovanju zaprek, na katerem se je v treh dneh predstavilo kar 300 konj, Manja Koren seveda ni skrivala zadovoljstva: ». Lepo je, ko v močni konkurenci z odličnim nastopom brez podrte zapreke, dobrim časom in prisotnostjo v častnem krogu za zmagovalce, dobiš potrditev za vse naporne treninge. Res sem zelo vesela, da mi je zopet uspel dober rezultat«.

Simon Kozina

Komentiraj