Šport

Siniša Markota podpisal dveletno pogodbo z RD Riko Ribnica

Siniša Markota Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Siniša Markota Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ribnica – Rokometaši Ribnice in Škofje Loke bodo imeli v prihodnji sezoni nova trenerja. Siniša Markota in Robert Beguš bosta zamenjala mesti.

Seveda trenerska menjava ni plod dogovora klubov. Da je eden zapolnil mesto drugega, je pač stvar ponudbe in povpraševanja. Zanimivo pa je, da sta bila oba, če se ozremo nazaj, kratko in srednjeročno uspešna.

Nekdanji trener Krima in selektor ženske reprezentance Robert Beguš je Ribničane v lanski sezoni popeljal do “bronaste kolajne” v prvenstvu in pokalu ter v letošnji sezoni v skupinski del pokala EHF. Ugled klubu zagotovo zvišujeta tudi dva reprezentanta, Nik Henigman in Jan Grebenc. Beguš se je z Ribničani po štirih letih razšel po pokalnem F4 v Mariboru, kjer je njegova ekipa končala na četrtem mestu. Po novem bo vodil Urbanscape Loko.

Tam bo zamenjal Hrvata Sinišo Markoto, ki se za dve leti seli v Ribnico. Za nekdanjim odličnim rokometašem, ki ima trenerske izkušnje iz domovine, Katarja in Turčije, je odlična sezona. V nasprotju z vsemi pričakovanji je Gorenjce popeljal med šesterico moštev, ki se bojujejo v končnici za prvaka. Poleg članov pa je sodeloval tudi z loškimi mladinci in kadeti.

Na Dolenjskem ga bo pričakala spremenjena ekipa, saj Jan Grebenc odhaja v Gorenje, Patrik Leban v Nexe, to pa bržkone ne bosta edini spremembi. Kot kaže, Nik Henigman ostaja v domačem klubu.

Vir: siol.net, Lojze Grčman

Komentiraj