Šport

Ribniške rokometaše bo v novi sezoni 2013/14 skoraj zagotovo vodil Robert Beguš

Robert Beguš
Robert Beguš

Ribnica – Novice o prihodu nekdanjega selektorja ženske reprezentance, ki je nazadnje delal z žensko ekipo Logatca, direktor kluba Marko Obrstar sicer ni želel uradno potrditi, saj naj bi bila še vedno v igri tudi dosedanji trener in nekdanji vratar Mustafa Torlo ter še en domači strokovnjak Janez Ilc.

Robert Beguš

Robert Beguš

Pogodba naj bi bila sklenjena v teh dneh, najkasneje pa do konca prihodnjega tedna. Če jo bo podpisal 44-letni Beguš, nekoč tudi trener rokometašev Škofljice, pa ženskih ekip Krima Mercatorja in Olimpije, bo Ribničane skušal prvič popeljati v končnico za prvaka v 1. SRL.

Ribnica, kjer je glavni sponzor predsednik Janez Škrabec, namreč že leta naskakuje zgornji dom, pa ji je vselej spodletelo, tudi zavoljo konkurence nekaterih klubov, ki so živeli nad svojimi zmožnostmi in se zato kasneje znašli v težavah (Slovan, Loka, Maribor, Krško). V klubu se je v tem času zamenjalo veliko igralcev in trenerjev (Tomšič, Zarabec, Toplak …), zato bo moral Beguš močno zavihati rokave, če ne želi doživeti podobne usode.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Največji uspeh Ribnice, ki je nazadnje osvojila 7. mesto v državi, je sicer 3. mesto v pokalu Slovenije v sezoni 2010/11, ko je premagala tudi gostitelja Celje Pivovarna Laško.

Vir: delo.si, Peter Zalokar

Komentiraj