Šport

Bo ribniškim rokometašem z novim trenerjem uspel preboj v prvo polovico lestvice?

Robert Beguš
Robert Beguš

Ribnica – Vodenje rokometašev Ribnice je konec junija prevzel Robert Beguš, ta z mlado in predvsem zelo domačo ekipo meri na prvo polovico lestvice. Mu bo uspelo?

Robert Beguš

Robert Beguš

Suhorobarji, v zadnji sezoni sedmouvrščeni v slovenski ligi, se v novo podajajo z ne preveč spremenjeno zasedbo, a karte so vseeno nekoliko premešane. Nov je trener Robert Beguš, nova sta Patrik Leban in Blaž Fink, ki sta prišla iz Krke. Iz kluba je odšla četverica, v njej tudi najboljši strelec lige Grega Jamnik.

V sedemnajstdelnem igralskem mozaiku je kar 14 Ribničanov, po desetih letih pa je ekipa sestavljena le iz Slovencev. Na vse to je izjemno ponosen tudi Beguš, ki po dobrih dveh mesecih vihtenja trenerske palice o klubu ne zna povedati slabe besede. “Imam zelo pozitiven vtis. Klub je zelo urejen in na račun stabilnega sponzorja eden od redkih, ki nima dolgov,” pravi trener, ki ima veliko izkušenj z ženskimi klubi. Med drugim je vodil tudi Olimpijo in Krim Mercator, bil je selektor ženske reprezentance. “Lažje je trenirati moške. Moški smo bolj iskreni. Ženske so veliko bolj zapletena bitja. Razlike se pokažejo v vodenju. V metodiki treninga jih ni,” razloži Beguš, ki bo v Ribnici ostal vsaj dve sezoni.

Velika želja suhorobarjev je zgornji dom. S podobnim ciljem so začenjali tudi prejšnje sezone, a jim je vselej spodletelo. Letos bodo stavili na mladost, izkušnje in pripadnost. “Mislim, da smo sposobni,” zatrjuje trener. Čeprav ne gre zares, so nekakšen pokazatelj tudi pripravljalne tekme. Ribničani na njih zmagujejo kot po tekočem traku. Prvič so klonili šele v nedeljo na finalu Šilčevega pokala. Boljši je bil Slovan. “Z izkupičkom sem zadovoljen, a pripravljalne tekme so eno, prvenstvo, kjer bomo videli pravi obraz vseh ekip, pa drugo.

Ribnica Riko hiše

Trener: Robert Beguš
Okvirni proračun: 200.000

Prihodi: Patrik Leban in Blaž Fink (oba Krka)
Odhodi: Mitja Nosan (Gorenje Velenje), Matevž Čemas (Slovan) Samo Rutar, Grega Jamnik (Maribor Branik)

Mladi as: Blaž Nosam
Rokometna modrost: Črt Abrahamsberg

Dosežki v sezoni 2012/13: 7. mesto v 1. ligi NLB Leasing, izpad v 1/16 finala pokala
Število otrok v rokometni šoli: 140

Ekipa za sezono 2013/14:

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Vratarji: Jošt Perovšek, Mark Klarič, Nejc Mohar
Levi krili: Jan Pucelj, Peter Batinič
Leva zunanja: Jan Grebenc, Nik Henigman
Srednji zunanji: Patrik Leban, Blaž Nosan, Domen Pahulje
Desna zunanja: Alen Markovič, Nejc Omahen
Desni krili: Črt Abrahamsberg, Matej Merhar
Krožni napadalci: Blaž Fink, Aleksander Atanasov, Gregor Košmrlj

Vir: siol.net, Nejc Strojnik

Komentiraj