Šport

Samu Jeranku uspel najgloblji slovenski potop vseh časov

Samo Jeranko, Bahami 2014: Uspelo se mu je potopiti najglobje doslej.

Bahami – Mladenič iz Ribnice Samo Jeranko nadaljuje odlične nastope na tekmovanju Vertical Blue 2014 na Bahamih. Na predzadnji dan tekmovanja se je potopil do globine 107 metrov in s tem postavil nov slovenski rekord ter ohranil vodstvo v skupnem seštevku. Svoj lasten rekord, ki ga je pred dnevi postavil ravno na tem tekmovanju, je izboljšal za kar 5 metrov. 

Samo Jeranko, Bahami 2014: Uspelo se mu je potopiti najglobje doslej.

Samo Jeranko, Bahami 2014: Uspelo se mu je potopiti najglobje doslej.

Po nastopu je Jeranko zadovoljen dejal:

«Presenečen sem, s kakšno lahkoto opravljam potope preko magične globine sto metrov. Veseli me, da med potopi uživam in ne hodim po robu. Ob takšnih trenutkih je ves trud poplačan! Prepričan pa sem, da lahko v prihodnje dosežem še veliko več!«.

Rekordna globina je bila dosežena v času 1min in 45s, celoten potop pa je trajal 3min in 3s. Izredno dobro pa našemu tekmovalcu kaže tako v skupni razvrstitvi, kot tudi v individualnih disciplinah. Trenutno ohranja vodstvo v skupnem seštevku in zaseda drugo mesto v disciplini s plavutjo in tretje brez nje.

Z današnjim potopom pa Jeranko ni le izboljšal rekorda v disciplini s plavutjo, temveč je postal tudi najgloblji slovenski prosti potapljač vseh časov. Njegov rekord ima posebno težo, saj je bil dosežen v tekmovalni disciplini, kjer za potop ni dovoljeno uporabljat dodatnih uteži. Nasprotno se je meter manj pred meseci potopil Jure Daić, a je pri tem uporabljal dodatne uteži, ki jih je na dnu odvrgel.

Jutri je na sporedu zadnji dan tekmovanja, kjer so oči javnosti uprte v svetovna rekorderja, rusa Alexeya Molchanova in novozelandca Williama Trubridga. Oba sta namreč glavna konkurenta našemu tekmovalcu za zmago v skupnem seštevku. Med njima je majhna razlika, obema pa do sedaj manjka nastop v eni izmed treh disciplin. V disciplini prosti potop bo nastopil tudi Jeranko in s tem poskušal pridobit še nekaj točk v skupnem seštevku.

 

1 komentar

Komentiraj