Šport

Samo Jeranko v Egiptu zmagal z novim slovenskim rekordom

Samo Jeranko (foto FB)
Samo Jeranko (foto FB)

Šarm el Šejk: 7. novemebr 2016 – Modra luknja v mestu Dahab je gostila tekmo v globinskih disciplinah prostega potapljanja, na kateri so nastopili trije Slovenci. Svetovni podprvak Samo Jeranko je upravičil vlogo favorita in z globino 77 m ter novim državnim rekordom zmagal v disciplini brez plavuti, prav tako pa si je zmago priboril v disciplini s plavutjo (92 m).

Svetovno znana modra luknja v mestu Dahab je med 3. in 5. novembrom gostila 23 tekmovalcev v globinskih disciplinah prostega potapljanja iz 13 držav, med njimi tudi tri Slovence, Nežo Čeč, Luko Pengova in Sama Jeranka. Jeranko je kot aktualni svetovni podprvak upravičil vlogo favorita in z globino 77metrov ter novim državnim rekordom zmagal v disciplini brez plavuti, prav tako pa si je zmago priboril v disciplini s plavutjo (92m).

Odlično je svoj prvi tekmovalni nastop opravila Neža Čeč, ki je z drugim mestom v disciplini prosti potop (60m) in tretjim v disciplini s plavutjo (63m) presegla pričakovanja. Luki Pengovu je napaka preprečila realizacijo sicer uspešnih potopov s treningov.

“Dobra pripravljenost je obetala rekordne potope v obeh disciplinah, a žal sem zaradi preplitkega tekmovalnega poligona to lahko realiziral le v disciplini brez plavuti. V letošnjem letu sem uspel napredovati v vseh segmentih potopa, kar se je odražalo predvsem pri hitrosti in posledično krajšem času potopa. Ta je trajal le dve minuti in 49 sekund, kar je za globino 77metrov izredno hitro”, je po nastopu dejal Jeranko, ko je za en meter izboljšal svoj prejšnji rekord

Vir: 24ur.com in sta.si

Komentiraj