Šport

Samo Jeranko za bronasto medaljo pod vodo 8 minut in 8 sekund

Samo Jeranko se je do brona dokopal z državnim rekordom. Foto: osebni arhiv
Samo Jeranko se je do brona dokopal z državnim rekordom. Foto: osebni arhiv

Zadnji dan svetovnega bazenskega prvenstva v prostem potapljanju v Beogradu je Samo Jeranko osvojil bronasto medaljo in nov slovenski rekord v disciplini statična apnea.

Beograd – To je disciplina, v kateri tekmovalci potopljeni mirujejo, meri se čas od potopa do vdiha; Jeranko je dosegel čas osmih minut in osmih sekund. Pred slovenskim rekorderjem sta bila srebrni Hrvat Goran Čolak z rezultatom 8:48 minute in zmagovalec Aleix Segura Vendrell iz Španije, ki je pod vodo ostal 9:32 minute. Za Jerankom je zaostal eden od favoritov, Rus Aleksej Molčanov.

Potem, ko je Jeranko v predtekmovanju tudi v disciplini dinamična apnea s plavutjo z 229 metri postavil nov slovenski rekord, zaradi zdravstvenih težav ni nastopil v petkovem finalu. “Nastop sem opravil odlično. Potop sem zaključil v pravem trenutku, da sem zaključni protokol opravil brez težav. Presenečen sem bil nad doseženim časom. Ko pa sem izvedel, kaj dosežen čas pomeni, sem ostal brez pravih besed, s katerimi bi opisal veselje in občutke. Osvojitev tretjega mesta in bronaste medalje v statični apnei ter državni rekord sta poplačala trdo delo. Hvala vsem za podporo,” je po bronu dejal Jeranko.

V ženski konkurenci je zmagala Rusinja Natalija Molčanova z 8:38 minute. Molčanova je v kategoriji dinamične apnee s plavutjo v petek zmagala z rezultatom 236 m. V isti disciplini je Grk Jorgos Panajotakis zmagal s preplavanimi 280 m. V dinamični apnei brez plavuti je med tekmovalkami zmagala Alice Hickson iz Velike Britanije s preplavanimi 174 m, v moški konkurenci pa je slavil Poljak Mateusz Malina s preplavanimi 214 m.

Komentiraj