Šport

Na 17. duatlonu Ribnica 2014 slavila Avstrijka in Hrvat

Duatlon Ribnica 2014 (Foto: Tadeja Jaklič)
Duatlon Ribnica 2014 (Foto: Tadeja Jaklič)

Ribnica – Triatlon klub Inles Riko Ribnica je v nedeljo, 13. aprila 2014 pripravil že 17. državno prvenstvo v dutalonu, v treh skupinah. Najmlajši so tekmovali v cici duatlonu, starejši v super sprintu, člani pa v sprintu.

Duatlon Ribnica 2014 (Foto: Tadeja Jaklič)

Duatlon Ribnica 2014 (Foto: Tadeja Jaklič)

Lepo vreme in dobra organizacija sta v deželo suhe robe zvabila 210 tekmovalcev v vseh skupinah, kar je največ doslej. Najbolj zanimiva tekma je bila v sprintu. Na progi, ki je bila dolga pet kilometrov, od Ribnice proti naselju Zadolje, sta v prvem teku na pet kilometrov drug drugega zasledovala Hrvata Matej Šporar in Dejan Patrčević, sicer član TK Inles Riko.

Tudi v obračališču za kolesa sta skupaj začela vrteti pedala na krožni progi, ki je bila dolga 25 kilometrov. V teku na 2,5 kilometra je Patrčević kilometer pred ciljem prehitel Šporarja in prvi prečkal ciljno črto. Ves čas jim je z ovratnikom dihala matic Modic iz Ljubljane, ki je osvojil naslov državnega prvaka.

Absolutno zmago sta slavila Avstrijka Sara Vilic (WFV Finkenstein am Faaker See) in Hrvat Dejan Patrčević (TK Inles Riko Ribnica). Naslova državnih prvakov na sprint razdalji sta osvojila Eva Troha (TK Inles Riko Ribnica) in Matic Modic (KK Encijan), na super sprint razdalji pa sta zmagala Tjaša Vrtačič (TK Trisport Kamnik) in Danijel Bartol (TK Inles Riko Ribnica).

Vir: radiokrka.com, foto: Tadeja Jaklič

1 komentar

Komentiraj