Šport

Maja Rudež uspešna na domači tekmi v dresurnem jahanju

Maja Rudež in Mateja Šegregur

Maja Rudež in Mateja Šegregur

Ribnica – Zadnji dan letošnjega vročinskega vala, v soboto 25. avgusta 2012, je v organizaciji Konjeniškega kluba Ugar in Ugar Equestrian Team-a na Posestvu Ugar pri Ribnici potekalo četrto tekmovanje v dresurnem jahanju, ki je že drugič zapored štelo tudi za Pokal Slovenije. V sončnem in vročem dopoldnevu so se tekmovalci pomerili v kategorijah A, LM, M in S.

V najlažji kategoriji A je bila najboljša gostujoča tekmovalka iz Italije, Alessandra Veglia. Za njo se je uvrstila Gaja Žmuc, tretje mesto je pripadlo še drugi italijanski tekmovalki, Friedi Sossi. V kategoriji LM je slavila Barbara Begojev pred Ano Dežjot in Katjušo Kosmina. Neža Šarc je prejela najboljšo oceno v kategoriji M ter tako slavila pred drugo uvrščeno Nastio Vrčkovnik ter Anjo Drnovšek, ki je bila tretja.

[oglas tip=”200×200″]Preizkušnja v najvišji kategoriji tekmovanja, kategoriji S, je postregla za nekaj napetosti med gledalci, ki so navijali za domačo tekmovalko, članico Ugar Equestrian Teama, Majo Rudež, saj je v tej kategoriji prvič nastopila z obema svojima konjema. V konkurenci šestih tekmovalk je s konjem Loopingom prejela oceno 65.000 ter zasluženo slavila. S svojim drugim konjem, Tarkanom, je Maja še enkrat pokazala izvrsten nastop ter z oceno 64.722 osvojila tudi drugo mesto. Tesno za Majo, z oceno 64.120, se je na tretje mesto povzpela Mateja Šegregur iz KK Ljubljana. Obe tekmovalki sta tudi vodilni na lestvici točkovanja za najboljšega jahača v dresurnem jahanju v sezoni 2012, Maja Rudež pa je z dvojno zmago skupno vodstvo pred Matejo Šegregur tako povišala na 37 točk.

Vir: radio1.si

Komentiraj