Sodražica

Župani napovedujejo zaporo ceste na Škofljici pred decemberskimi volitvami

Župani v Maticovi etno hiši o 3.A razvojni osi
Župani v Maticovi etno hiši o 3.A razvojni osi
Župani v Maticovi etno hiši o 3.A razvojni osi

Župani v Maticovi etno hiši

Sodražica – Župani občin ob tretji A razvojni osi so na včerajšnjem (24.20.2011) srečanju v Maticovi etno hiši v Ravnem Dolu pri Sodražici obravnavali perečo cestno in železniško problematiko na tem območju.

Gre za območje od Kolpe do Barja, in sicer Kostela, Osilnice, Kočevja, Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Blok, Velikih Lašč, Dobrepolja, Grosupljega, Škofljice in Iga.

Župani so razočarani, ker vlada oziroma Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za promet kljub dogovoru z župani 9. februarja 2011 znova namerava obvoznico na Škofljici umestiti v prostor na Lisičju pri Šmarju Sap. Dogovor je bil, da bo trasa te obvoznice kot najbolj sprejemljiva umeščena po ljubljanskem barju.

Župani so med drugim vladi v odhajanju danes poslali jasno sporočilo: če se ne bo do sredine novembra držala že sprejetih smernic, bodo lokalne skupnosti takrat zagotovo posegle po že pripravljenem scenariju. Med drugim napovedujejo popolno blokado prometa na Škofljici.

Sodraški župan Blaž Milavec je povedal, da poleg umestitve ceste zahtevajo tudi rekonstrukcijo železniške proge od Ortneka do Kočevja.

ZVOK: Župan Sodražice Blaž Milavec o zahtevah

Vir: radiokrka.com

Komentiraj