Slovenija

Župani ob trasi ceste 3.a razvojne osi želijo pospešiti projekt

Prometni zastoji na cesti Ljubljana - Škofljica
Prometni zastoji na cesti Ljubljana - Škofljica

V Kočevju so se na pobudo župana Vladimirja Prebiliča sestali župani občin Škofljica, Velike Lašče, Dobrepolje, Ribnica, Loški potok, Sodražica, Kostel, Osilnica in seveda Kočevje, ki jih povezuje trasa ceste 3a razvojne osi. Razlog za srečanje je bil, da pri projektu, ki se od februarja lani ni bistveno premaknil, dosežejo premik in večjo dinamiko. Izbrali so tudi svojega predstavnika za pogovore s pristojnimi, to bo ribniški župan, Samo Pogorelc.

Dogovorili so se o koordinaciji županov pri omenjenem projektu, za koordinatorja pa izbrali ribniškega župana Sama Pogorelca. Ta bo od zdaj zastopal njihove interese, prva njegova naloga pa je, da se dogovori za sestanek z vlado oz. s predstavniki ministrstva za infrastrukturo, je pojasnil kočevski župan Vladimir Prebilič.

Pri pristojnih bi radi dosegli, da zaženejo zastale projekte na trasi, saj so do zdaj dobili le delne odgovore in ocene, da je projekt zanimiv, glede tega pa ni bilo še nobene implementacije, je pojasnil in dodal, da bi radi dosegli, da bi se projekt “prelil tudi v finančne obveznosti države” oz. v državni proračun.

Dogovorili so se še, da bodo poleg županske koordinacije oblikovali tudi koordinacijo na ravni občinskih uprav in da bodo občine zagotovile administrativno podporo ribniškemu županu Pogorelcu, da bo lahko projekt ves čas spremljal in sodeloval pri odpravi morebitnih ovir pri njegovem uresničenju.

Prebilič je tudi prepričan, da jim bo vlada prisluhnila in da bodo v kratkem dobili termin za srečanje s predstavniki resornega ministrstva.

Srečanje je bilo namenjeno tudi sodelovanju in povezovanju občin na različnih področjih. Na delovnem srečanju so bili poleg kočevskega župani občin Škofljica, Velike Lašče, Dobrepolje, Ribnica, Loški Potok, Sodražica, Kostel in Osilnica ter seveda občine Kočevje.

Komentiraj