Sodražica

V OŠ Sodražici učitelji ne bodo stavkali

Učilnica

Sodražica – Po napovedih sindikalne strani naj bi se jutrišnji stavki pridružilo okoli 100.000 zaposlenih. Ne bodo pa stavkali na OŠ Sodražica, kjer naj bi pouk potekal normalno. Minister Pličanič pa še poskuša dobiti od vlade mandat za pogajanja o masi za plače.

Možnosti, da bi sindikati z vladno stranjo še pred splošno stavko javnega sektorja vnovič sedli za pogajalsko mizo, so zelo majhne. Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič bo kot vodja vladnih pogajalcev še preveril, ali lahko od vlade dobi mandat za pogajanja o masi za plače javnih uslužbencev. Toda že včeraj je priznal, da doslej volje za pogajanja o masi za plače na vladni strani ni bilo in je po njegovem mnenju tudi zdaj ne bo. Sindikati pa opozarjajo, da bi stavko preklicali le v primeru sklenitve sporazuma o reševanju stavkovnih zahtev, ki so jih skupno postavili sedem, pogajanja o masi za plače pa so ena od njih.

UčilnicaO nadaljevanju pogajanj se bosta pogajalski strani uskladili, ko bo znana odločitev vlade glede mandata vladne pogajalske skupine. Pličanič upa, da bi se pogajanja lahko nadaljevala v sredo ali četrtek.

Po napovedih sindikalne strani naj bi se stavki pridružilo okoli 100.000 zaposlenih. Vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Janez Posedi pravi, da so vse priprave nanjo praktično končane, vključno z organizacijo protestnih shodov, ki bodo po večjih mestih pet minut čez poldne.

Čeprav se je za stavko izrekla večina zaposlenih v javnih zavodih, okoli 92 odstotkov, pa se ponekod niso odločili za ta korak. Med takšnimi primeri je osnovna šola Sodražica, kjer je bila proti stavki več kot polovica zaposlenih, zato stavka ni bila izglasovana. Iz tajništva so nam sporočili, da bo jutri na OŠ Sodražica pouk potekal normalno.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Danes se bo sestal svet Sindikata policistov Slovenije (SPS) in se opredelil do splošne stavke javnega sektorja. Po besedah predsednika SPS Zorana Petroviča je stavka izključno sredstvo, ne pa cilj. Stavko načeloma v SPS podpirajo. Če bodo šle stavkovne aktivnosti v smeri ureditve in izboljšanja statusa policistov, pa se bodo po njegovih besedah stavki pridružili. Policijski sindikat Slovenije (PSS) je že potrdil stavko.

Kako bo potekala stavka in kje lahko poiščete varstvo za svoje otroke, si preberite TUKAJ.

Vir: 24ur.com

Komentiraj