Koledar dogodkov Ribnica

ZBIRAMO SPOMINE: Šolstvo v Ribnici in okolici

Razglednica Ribnice
Razglednica Ribnice

Kdaj: v četrtek, 9. novembra 2017, med 10.00 in 18.00
Kje: Knjižnica Miklova hiša
Info: —

Se še spomnite vašega prvega šolskega učitelja? Svoje prve peresnice in drugih šolskih potrebščin? Še hranite razredne fotografije in šolska spričevala? Bi z nami delili anekdoto iz vašega šolskega življenja?

Če doma hranite fotografije, razglednice, pisma, predmete, dnevnike ali drugo gradivo, ki priča o šolskem življenju v naših krajih v preteklosti (npr. fotografije šolskih stavb v različnih časovnih obdobjih in gradbenih fazah, šolskih športnih iger in tekmovanj, izletov, razredne fotografije, stare šolske predmete, spričevala in druge dokumente), vas vabimo k sodelovanju

v četrtek, 9. novembra 2017, med 10.00 in 18.00
v Knjižnico Miklova hiša Ribnica.

Gradivo, ki ga boste prinesli, bomo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!

Zbiranje gradiva na temo šolstva bo na omenjeni dan v času odprtosti knjižnic potekalo tudi v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, Ljudski knjižnici Metlika, Knjižnici Črnomelj, Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Kočevje, in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

Komentiraj