Sodražica

Sodražan Aljaž Vesel odhaja po znanje v Švico

Aljaž Vesel
Aljaž Vesel

Sodražica – Pred kratkim je Sodražan Aljaž Vesel uspešno opravil sprejemni izpit na konservatoriju za klasično glasbo in jazz v Zürichu, avgusta 2010 pa bo tam začel štiri letni študij.

Še v rosnih letih se je zapisal glasbi. Sprva je v manjšem ansamblu z očetom Daretom, tudi odličnim pevcem, igral na harmoniki, dober glas pa mu je kmalu odprl vrata profesorja Marjan Trčka. Leta 2008 je uspešno opravil sprejemne izpite na Konservatoriju glasbe in baleta v Ljubljani. Vmes je nastopal na pevskih tekmovanjih in povsod žel odlične rezultate. Letos je zmagal na mednarodnem tekmovanju v Srbiji.

Zaradi študija v Švici bo moral opustiti tesno sodelovanje z domačim pevskim zborom Fantje od fare, Slovenskim komornim zborom, komornim zborom Ave in opernim zborom SNG opera in balet Ljubljana, v katerem sodeluje še danes. »Vedno je najtežje nastopati v domačem kraju, saj umetnik zaradi tega čuti, da mora dati več kot sicer. Na študij odhajam pripravljen, a kaj bo, ko ga zaključim, res ne vem, » je dejal Aljaž.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj