Sodražica

Ob prazniku občine Sodražica podelili priznanja za leto 2011

Ob prazniku občine Sodražica podelili priznanja za leto 2011

Dobitniki priznanj

Sodražica – Občina Sodražica je bila ustanovljena pred trinajstimi leti. Obstajala je sicer že od časa cesarice Marije Terezije, pred petdesetimi leti pa je bila priključena Ribnici.
Pri izbiri praznika so tako kot v sosednih občinah določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravic do tedenskih sejmov.

Na osrednji prireditvi, ki je bila v nedeljo,  30.10.2011, je župan Blaž Milavec dejal, da so letos kljub okleščeni občinski blagajni s pomočjo državnih in evropskih sredstev v polnem zagonu. Tako nemoteno potekajo dela pri dokončanju gradnje nove športne dvorane in prizidka vrtcu ter tudi kanalizacije s čistilno napravo v Žimaricah. »Takšne setve drugo leto zagotovo ne bo, zato moramo biti zadovoljni z letošnjo žetvijo«, je poudaril Milavec.

Ob koncu proslave so podelili letošnja občinska priznanja. Prejeli sta jih Prostovoljni Gasilski društvi Gora in Zamostec ter Jože Lušin za zasluge v športu. Županovi priznanji sta šli v roke vaščanom Globeli in Športnemu društvu Sodražica. Plaketo občine pa je prejelo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in Združenje Sever.

VIDEO

Vir: radiokrka.com

Komentiraj