Sodražica

Ob prazniku občine Sodražica podelili priznanja in nagrade za leto 2015

Župan Blaž Milavec s prejemniki priznanj za leto 2015
Župan Blaž Milavec s prejemniki priznanj za leto 2015

Sodražica – Pri izbiri datuma so, tako kot v sosednjih občinah, tudi v Sodražici določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov. Na četrtkovi osrednji prireditvi (29.10.2105), je župan Blaž Milavec dejal, da je praznik čas, ko se pregleda, kaj je bilo postorjenega in kaj občino še čaka.

Na prireditvi so podelili tudi letošnje nagrade. Županovo priznanje je prejel Žiga Lovšin, za številna udejstvovanja v občini in delu na humanitarnem področju. Podelili so tudi tri priznanja občine Sodražica. Anica Turk je priznanje dobila za dolgoletno aktivno in plodno delovanje v Klubu Kresnička, Marinka Turk za dolgoletno aktivno in plodno delovanje v Športnem društvu Sodražica, podjetje Zgonc je priznanje dobilo za 25 letno uspešno poslovno pot. Gasilska zveza Ribnica pa je ob 60 letnici delovanja prejela Zlato plaketo občine Sodražica in denarno nagrado.

Kulturni program na prireditvi, ki je potekala v Športni dvorani Sodražica, sta obogatila Komorni zbor društva prijateljev glasbe iz Sodražice in odlični tolkalist Vid Ušeničnik na marimbi.
Vir: radio1.si

Komentiraj