Sodražica

Market Dom Sodražica naj bi odprli 25. maja 2013

Market Dom Sodražica
Market Dom Sodražica
Market Dom Sodražica

Market Dom Sodražica

Sodražica – »S 45 zaposlenimi smo manjša zadruga, vendar smo se za to naložbo odločili zato, ker bo to velika pridobitev na nas in za prebivalce občine Sodražica,« pravi Samo Mohorčič, direktor Kmetijsko gozdarske zadruge Ribnica.

Sodražica je namreč zibelka suhe robe, ti tradicionalni izdelki pa v deležu izdelkov, ki jih prodaja Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, predstavlja kar 17 odstotkov realizacije. Sicer pa je imela ta zadruga lani 6,5 milijona evrov realizacije, od tega tretjino izvozijo, večinoma v države Evropske skupnosti.

Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, ki je v lasti 110 zadružnikov, ima prav toliko kooperantov. Recesija jih ni občutno prizadela, nekaj odstotkov manjšo prodajo zaznavajo le pri prodaji živilskih izdelkov, saj ljudje raje posegajo po cenejših izdelkih. To opažajo v vseh svojih trgovinah: dveh franšiznih Mercatorjevih trgovinah v Kočevju in Ribnici, kjer imajo tudi po eno trgovino s kmetijsko opremo, imajo pa še po eno trgovino s tehniko in gradbenim materialom v Sodražici in v Loškem Potoku.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]»Pred šestimi leti smo ugotovili, da je naša franšizna trgovina v Sodražici dotrajana,« razlaga Mohorčič nastanek ideje o gradnji nove trgovine. Ta bo imela 830 kvadratnih metrov površin, od tega 570 kvadratnih metrov prodajnih površin in je naložba, vredna 1,5 milijona evrov.

Trgovina bo Mercatorjeva franšiza, z dodanim izborom bele tehnike in tehničnega materiala, tekstila in seveda tudi suhe robe. Konstrukcija zgradbe bo končana po novem letu, z vso opremo in pokritim parkiriščem pa nameravajo Market dom Sodražica odpreti 25. maja 2013.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj