Sodražica

V Sodražici odprli nov trgovski center Mercator market Sodražica

Mercator market Sodražica in Samo Mohorčič
Mercator market Sodražica in Samo Mohorčič

Sodražica – V Sodražici, zibelki izdelovanja suhe robe, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica danes (3.7.2013) odpira nov trgovski center Mercator market Sodražica. Naložbo, ki je vredna 1,5 milijona evrov, je Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica financirala iz lastnih sredstev.

Mercator market Sodražica in Samo Mohorčič

Samo Mohorčič, direktor Kmetijsko gozdarske zadruge Ribnica, pred največjo zadružno naložbo doslej. Foto: Simona Fajfar

Trgovski center, v katerem je franšiza Mercatorja z dodatnim izborom tekstila in malih gospodinjskih aparatov ter seveda suhe robe, so postavili v dobri polovici leta. Stavba ima 830 kvadratnih metrov, v njej pa so na novo zaposlili šest ljudi, tako da je v Kmetijsko gozdarski zadrugi Ribnica sedaj 51 zaposlenih.

Zadruga, ki je bila ustanovljena leta 1909, je v lasti 110 zadružnikov, podobno število pa je tudi kooperantov. Ukvarjajo se z odkupom kmetijskih proizvodov, suho robo in trgovino na drobno v živilskih in tehničnih prodajalnah, ki jih imajo v Kočevju, Ribnici, Sodražici in Loškem Potoku.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]»Lani smo imeli 6,6 milijonov evrov realizacije, letos pa ocenjujemo, da bomo imeli več kot sedem milijonov evrov prometa,« pravi Samo Mohorčič, direktor Kmetijsko gozdarske zadruge Ribnica, ki ocenjuje, da je zadruga uspešna tudi zaradi zadružnikov in zaposlenih, ki zadnja leta vedno bolj čutijo pripadnost tej obliki organiziranosti.

»Za Slovenijo smo majhen igralec, vendar pa v tem okolju ohranjamo tradicijo podeželskega življenja, kjer ima veliko vlogo tudi suha roba, ki na nekaterih kmetijah ni več dopolnilna, ampak glavna dejavnost,« pravi Samo Mohorčič.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj