Sodražica

KGZ Ribnica podpisala pogodbo o gradnji velikega trgovskega centra v Sodražici

Podpis pogodbe KGZ Ribnica za gradnjo velikega trgovskega centra v Sodražici
Ob podpisu pogodbe. V sredini sedi direktor KGZ Ribnica, Samo Mohorčič.
Podpis pogodbe KGZ Ribnica za gradnjo velikega trgovskega centra v Sodražici

Ob podpisu pogodbe. V sredini sedi direktor KGZ Ribnica, Samo Mohorčič.

Ribnica – Prejšnji teden so v prostorih Kmetijsko gozdarske zadruge Ribnica podpisali pogodbo o gradnji velikega trgovskega centra, ki bo v Sodražici. Površina marketa bo 830 kvadratnih metrov, prodajne površine bo 570 kvadratnih metrov, poleg tega bo v njem še manjši gostinski lokal. Kot je povedal direktor KGZ Ribnica Samo Mohorčič, se je zadruga za ta korak odločila že leta 2006. V Sodražici že imajo svojo trgovino, vendar bi jo bilo potrebno temeljito obnoviti, kar bi predstavljalo prevelik strošek. Poleg tega Sodražica potrebujejo večje prodajne površine, večji izbor blaga, po katerega morajo prebivalci zdaj v Ribnico, Kočevje, Cerknico ali Ljubljano.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]KGZ bo skupaj s sodraško občino tako pridobila večje prodajne površine, razširila bo svojo ponudbo in kot je še povedal Mohorčič, povečala promet. Investicija je vredna 1,5 milijona evrov, projekt je finančno v celoti zaprt, kar je v današnjih časih prava redkost, zasluge za to pa gredo tudi Mohorčičevemu predhodniku, Miroslavu Pircu, je dodal Branko Dejak, predsednik upravnega odbora zadruge.

Ponudba v trgovskem centru, ki ga bo gradilo domače podjetje Grafit, d.o.o., konstrukcijo bo dobavilo podjetje iz Nove Gorice, bo Mercatorjeva, saj ima KGZ že sklenjeno franšizno pogodbo, seveda pa ne bo manjkalo zadružnih proizvodov, od svežega sadja, ostalih domačih pridelkov in suhe robe. V Sodražici bo namreč prodajno razstavni prostor suhe robe.

Gradnja centra se je že začela, sredi novembra bo položen temeljni kamen, trgovino pa bodo odprli maja prihodnje leto. Za gradbeno podjetje Grafit, ki ima 35 zaposlenih, gradi tudi ribniški vrtec, gradil bo Pastoralni center v Ribnici, je to še en velik projekt. Slišali pa smo, da se ga veselijo, ker je investitor siguren plačnik, rok izgradnje je kratek, kar prinese tudi finančni efekt.

Direktor KGZ Ribnica Samo Mohorčič o vzrokih za gradnjo marketa v Sodražici
Samo Mohorčič o začetku gradnje in odprtju novega centra
Samo Mohorčič o ponudbi v novem trgovskem centru v Sodražici

Vir: radio1.si

Komentiraj