Slovenija

Župani trinajstih občin so se zbrali na Blokah

Župana Škofljice Ivan Jordan in Blok Jože Doles

Župana Škofljice in Blok

Nova vas – Župani trinajstih občin ob tretji A razvojni osi, to je območje od Škofljice do Kostela, so se v sredo, 29.2.2012  srečali v Novi vasi, v občini Bloke. Vseh podrobnosti sestanka nismo izvedeli, bil pa je prvič, odkar se župani srečujejo na tovrstnih sestankih, precej buren.

Poleg reševanja prometnih težav med Kočevjem in Škofljico, ki so iz dneva v dan večje, so se župani dogovorili, da bodo v prihodnje na mesečnih srečanjih govorili tudi o drugih temah. To so droge, težave z romsko populacijo, prostorski plani, itd. Gostitelj, župan Občine Bloke, Jože Doles je dejal, da so župani z dosedanjim delom načeloma zadovoljni, pričakujejo pa večji posluh države.

Izhoda iz krize oz. recesije, v kateri se je znašla Slovenija, ne vidi v zgolj varčevanju in ukinjanju investicij, temveč vzpodbujanju prav teh. Kočevski župan, dr. Vladimir Prebilič je glede ciljev županov zelo jasen, dejal je, da so jeseni vse stranke, ki so v parlamentu, z župani podpisale dogovor o prednostnem reševanju težav 3.a razvojne osi in da bodo župani ne glede na to, kdo je na vladi, od njih to tudi zahtevali. Tudi na Škofljici se ne dajo in zahtevajo prometno ureditev čim prej, umestitev obvoznice mimo Škofljice zahtevajo do septembra, saj za samo umestitev država ne potrebuje denarja, ki ga, kot radi poudarjajo ministri, ni oz. je po naši oceni nepravilno razporejen. Naslednje srečanje županov bo v Ribnici sredi tega meseca.

Vir: radio1.si

1 komentar

Komentiraj