Slovenija

Zasuk na Škofljici, bo obvoznica pri Šmarju SAP?

Prometni zastoji na cesti Ljubljana - Škofljica
Prometni zastoji na cesti Ljubljana - Škofljica

Škoflljica – Desetletna prizadevanja županov devetih občin ob tretji A razvojni osi, od Osilnice do Škofljice, da bi v stikih s pristojnimi ministrstvi posodobili državno cesto od Kostela do Škofljice in se tam lotili najtršega oreha, izgradnje tamkajšnje obvoznice, so še vedno v mrtvem hodu.

Prometni zastoji na cesti Ljubljana - Škofljica

Prometni zastoji na cesti Ljubljana – Škofljica

Nič koliko srečanj je bilo doslej pripravljenih s stani županov, ki so zlasti v zadnja tri leta s podporo pristojnih služb na ministrstvu za kmetijstvo in okolje poenotili stališča, da bi bilo najbolj cenovno upravičeno obvoznico vmestiti po ljubljanskem barju, ki pa bi se na Rudniku priključila na južni del ljubljanskega cestnega obroča. A so imela stališča oziroma podpora uradnikov vedno tako imenovano lepotno napako.

Obvoznica po barju bi bila lahko namreč sprejemljiva, le če jo bo kot takšno sprejele tudi nevladne organizacije , varuhi okolja. Pod njo so podpise deponirali številni člani teh različnih organizacij, ob podpri enako mislečih iz Bruslja. Da pa je županska bitka za obvoznico po barju že zdavnaj izgubljena, je še v času Pahorjeve vlade, leta 2010, opozarjal takratni kočevski župan in poslanec DZ Janko Veber, sedanji predsednik državnega zbora.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Veber si želi podpre tudi pri oživitvi nekaterih gospodarskih projektov na Kočevskem, poudarja pa , da je v tem okolju premalo zavedanja o pomembnosti programa Pokolpje. Poudarja pa, da da lahko v kratkem za to območje res naredimo veliko, a le s skupno podpro in enotnimi stališči. Mu bodo župani enajstih občin ob tretji razvojni osi prisluhnili?

Janko Veber o zasuku
Janko Veber o pomoči

Vir: radiokrka.com

Komentiraj