Slovenija

Vlada RS se nagiba k spremembi trase za obvoznico mimo Škofljice

Janko Veber
Janko Veber

Janko Veber

Janko Veber

Vlada RS se vse bolj nagiba k novi, sicer pred leti že predlagani različici umestitve v prostor obvoznice na Škofljici, med viaduktoma Šmarje Sap in Škofljica pri Lisičju.

Varianto po ljubljanskem Barju je kot kaže dokončno opustila, saj bi bila ta skoraj štirikrat dražja, a bolj od tega, se zdi, da se v Ljubljani zavedajo težav, ki bi jih imeli z okoljevarstveniki in drugimi civilnimi gibanji. Ti namreč vse bolj nasprotujejo morebitnem posegu po Barju, habitatu, ki je vključen v varstveno območje Natura 2000.

Temu bi se izognili z novo krajšo obvoznico, ki bi jo v prostor vmestili v smeri od Pijave Gorice po vzhodnem delu občine Škofljica in dela občine Grosuplje do priključka na avtocestni križ pri Lisičju.

»Že pred leti sem predlagal, da bi bilo najbolj smiselno vztrajati na tej različici, ki bo kot kaže sedaj tudi obveljala, » je dejal kočevski župan Janko Veber.

Ni še dogovora iz občine Škofljica, ki je v svoj prostorski načrt že umestila obvoznico po severnem delu Barja in bo s težka privolila v pobudo vlade.

ZVOK: Janko Veber o stroških in obvoznici

Vir: radiokrka.com

Komentiraj