Slovenija

Triatlonca leta 2010 sta Ribničanka Monika Oražem in Jaroslav Kovačič

V klubu Top v središču slovenske prestolnice so priznanja podelili najuspešnejšim triatloncem v sezoni 2010. Glavni priznanji sta romali v roke Jaroslavu Kovačiču in Moniki Oražem.

Triatlonca leta 2010 sta postala ribničanka Monika Oražem in Jaroslav Kovačič

Monika Oražem in Jaroslav Kovačič

Ljubljana – V klubu Top v središču slovenske prestolnice so priznanja podelili najuspešnejšim triatloncem v sezoni 2010. Glavni priznanji sta romali v roke Jaroslavu Kovačiču in Moniki Oražem.

Osrednji namen tokratne prireditve je bila podelitev priznanj najboljšim v skupni razvrstitvi triatlonskega pokala, za točkovanje pa je tokrat štelo sedem tekem. Sezona se je začela na Ptuju, sledile so tekme v Celju, Kamniku in Velenju, pa državna prvenstva v Kočevju (šprint) in Bledu (olimpik), zaključek pa je potekal v Kopru.

Absolutna zmagovalca pokala sta postala Melita Hajdinjak in Sašo Meden, večina najboljših pa je veliko tekmkovala v tujini, zato so nekatere domače tekme morali izpustiti. Eden od njih je bil tudi Jaroslav Kovačič, ki je v pokalu končal šele na šestem mestu, a je prepričal predstavnike klubov, ki so imeli pravico glasovanja za najuspešnejšega triatlonca leta. ”O uvrstitvi na OI seveda razmišljam, a želje so nekaj, realnost pa je drugačna. Trenutno sem finančno in časovno omejen, pogoji v katerih treniram pa so slabi. Na voljo imamo le 16-metrski bazen, zato se pogosto na trening vozim na Hrvaško,” je povedal državni prvak v olimpijskem triatlonu, član TK Krško.

Med dekleti je naziv najboljše triatlonke leta pripadel mladinki Moniki Oražem (TK Inles Riko Ribnica), četrti z mladinskega evropskega prvenstva, udeleženki prvih OI za mlade (10. mesto) ter zmagovalki mladinskega evropskega pokala. ”Tudi drugo leto si želim čim boljših uvrstitev na EP in SP, dolgoročni cilj pa je nastop na OI leta 2016,” je povedala Oražmova. Priznanja sta med drugimi podeljevala tudi priznana slovenska športnika, kolesar Andrej Hauptman in dobitnik olimpijske medalje, nekdanji kajakaš Andraž Vehovar, ki se tudi sam rekreativno ukvarja s triatlonom.

Tudi letos smo dosegli nekaj izjemnih rezultatov v mladinski kategoriji. Te nadarjene tekmovalce moramo podpreti in verjamem, da lahko leta 2016 na OI nastopi tudi slovenski triatlonec, kar eden večjih ciljev. Več ljudi kot bomo privabili na tekme, bolj popularen bo naš šport,” pa so bile besede predsednika Triatlonske zveze Slovenije Mojmirja Ocvirka. Na prireditvi so bili predstavljeni tudi novi dresi TZS, v katerih se bodo reprezentantje potili prihodnje leto.


Vir: siol.net, Peter Kastelic

Komentiraj