Slovenija

Mag. Andrej Mate ni postal predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

Mag. Andrej Mate

Mag. Andrej Mate

Ljubljana – Skupščina Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je za novega predsednika zbornice na izredni seji izvolila direktorja družbe Sinet Stojana Binderja. Poleg Binderja so se za položaj predsednika GZS potegovali še Andrej Mate, Vasilij Prešern in Boštjan Šifrar.

Stojana Binderja je bil izvoljen je bil v drugem krogu, dobil pa je 65 od 86 veljavnih glasov. Binder bo tako na položaju nasledil Zdenka Pavčka, ki je julija odstopil s položaja.

Med štirimi kandidati se je potegoval tudi mag. Andrej Mate, predsednik Uprave delniške družbe Inles iz Ribnice in direktor hčerinske firme v Nemčiji Lesco iz Münchna. Na področju zborničnega dela je vrsto let član UO Združenja lesarstva in član predsedstva. Mate je bil leta 1987 že zaposlen v Inlesu , leta 1989 je prevzel vodenje podjetja ITPP Ribnica , kjer je ostal do leta 1998. Takrat je bil s strani s strani Ministrstva za gospodarstvo in Slovenske razvojne družbe povabljen, da prevzame sanacijo največjega ribniškega podjetja Imels d.d.. Podjetje je bilo ob prevzemu funkcije predsednika uprave v stečajnem stanju, so pa sanacijo izjemno hitro zaključili, saj je bil Inles prvo podjetje, ki je izšlo kot sanirano iz okrilja Slovenske razvojne družbe.

Družba tudi danes v težki lesni branži posluje uspešno, v celoti prodajajo izdelke pod lastno blagovno znamko, uvrščeni so v višje cenovne razrede, okrog 80% vseh proizvodov izvozijo v več kot 20 držav Evrope in širše. Podjetje vse od končane sanacije pozitivno posluje, realni obeti za leto 2010 pa so še na višjem nivoju poslovanja.

Vir: radiokrka.com in siol.net

Komentiraj