Slovenija

JSKD razglasili kulturne šole 2011, med njimi tudi OŠ dr. Ivana Preglja Sodražica

Vače – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je na zaključni prireditvi v Vačah razglasil 38 osnovnih šol, ki so si letos prislužile naziv »kulturna šola«. Med njimi so tudi OŠ Belokranjskega odreda (Semič), OŠ dr. Ivana Preglja (Sodražica), OŠ Loka (Črnomelj), OŠ XIV. divizije (Senovo), OŠ Bršljin in OŠ Center (Novo mesto), OŠ Artiče, OŠ Velika Dolina (Jesenice na Dolenjskem) in OŠ Metlika.

Najboljša med vsemi, najboljša kulturna šola leta 2011 je postala II. OŠ Rogaška Slatina, ki je zmagala tudi v kategoriji velikih šol. V kategoriji srednje velikih šol je strokovna komisija največ točk namenila OŠ Benedikt, v kategoriji malih oz. podružničnih šol pa Podružnični šoli Zgornja Ložnica.

Še posebna priznanja…

JSKD je sedmim šolam, ki izstopajo na posameznih področjih kulturnega udejstvovanja, podelil še posebna priznanja. Za izredne dosežke na področju folklorne dejavnosti je posebno priznanje prejela OŠ Artače, na področju knjižnične dejavnosti OŠ Bršljin, na področju likovne dejavnosti OŠ Belokranjskega odreda Semič, na področju izobraževanja mentorjev OŠ Loka Črnomelj in na področju uprizoritvenih dejavnosti novomeška OŠ Center. Obrazložitve priznanj za omenjene regijske šole se nahajajo v priponki spodaj.

Projekt Kulturna šola sicer poteka sedmo leto, pri čemer lahko osnovne šole ta naziv obnovijo vsaka tri leta, tako da se ponovno prijavijo na razpis, ki ga JSKD objavi v jesenskem času. Doslej je omenjeni naziv prejelo približno 150 osnovnih šol.

Vir: dolenjskilist.si, M. M.

Komentiraj