Ribnica

Varstveno delovni center Ribnica v novih prostorih

Ribnica – Varstveno delovni center Ribnica, ki je bil ustanovljen pred 24. leti, od leta 2007 deluje v okviru centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga pri Igu, je včeraj, 15.5.2013 uradno odprl prostore velikosti 560 kvadratnih metrov v obnovljeni stavbi, last zasebnika iz Kočevja, v obrtni coni Ugar.

VDC Ribnica v novih prostorih

VDC Ribnica v novih prostorih

Zadnjih devet let je center deloval v nekdanji stavbi podjetja Riko, v prostorih, ki so merili 400 kvadratnih metrov. Pod novo streho, je dejala direktorica centra Draga, dr. Valerija Buržan, ki je pridobitev odprla skupaj z ribniškim županom Jožetom Levstkom, bodo boljše razmere za izvajanje številnih dejavnosti 35 varovancev, sicer oseb različnih starosti z zmerno, težjo in tudi težko motnjo v duševnem razvoju.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Prihajajo iz občin Ribnica, Kočevje, Sodražica in Loški Potok. Najemno pogodbo je Center za lastnikom podpisal za pet let, z možnostjo podaljšanja, najemnino, šest evrov po kvadratnem metru v celoti krije ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Valrija Buržan, dejavnost

Vir: radiokrka.com

1 komentar

Komentiraj